VİDEO

Zeydan Karalar: Özgür Özel'le görüştük, yanımızda olduğunu belirtti

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik, rüşvet alındığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla operasyon düzenlendi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar canlı yayında son durumu anlattı.

DUVAR - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediyeye yönelik operasyonları değerlendirdi. Gazete Duvar canlı yayınına bağlanan Karalar, operasyonun gerekçesine dair "Valla operasyonun gerekçesi var mı? O tartışılır" dedi. Karalar, "Burada Büyükşehir Belediyesi'nde asla ve asla kanunsuz, hukuksuz, belediyeye zarar ortan bir iş olmamıştır, olmaz da. Bu konuda hassas bir yönetimimiz, belediye başkanımız var zaten" ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

"Dolayısıyla bu algı operasyonundan öte bir şey değil. Yani burada seçime 2-3 ay kala... Ben 10 yıldır belediye başkanıyım. Bu tamamen algı yönetimi operasyonu. Nereden bakarsanız bakın böyle. Yine söylüyorum: Bizim belediyede asla ve asla hukuksuz, kanunsuz, burayı zarara uğratacak bir işlem olmaz. Şimdi her şeyin elektronik ortamda olduğu bir dönemde, kimsenin bir şey yapma hissiyatı filan olmaz zaten."

'GENEL BAŞKANIMIZLA KONUŞTUK'

Dosyada gizlilik kararı olduğu için kendilerinin de tam öğrenemediğini ifade eden Karalar, "7 kişi ifade için alındı, gözaltı olur mu, olmaz mı onu da bilmiyorum" dedi. Operasyonun yerel seçimlere kısa süre kala gerçekleşmesi konusunda değerlendirmede bulunan Karalar, "Çok net bir biçimde, alamayacaklarını düşündükleri belediyeleri bu şekilde, böyle bir itibar sorgulamasına yöneltecekleri noktasında öteden beri bir söylenti var. Bu gerçekleşiyor yavaş yavaş, onu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Operasyon sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le görüştüğünü söyleyen Karalar sözlerini şöyle noktaladı:

"Sayın Genel Başkanımız aradı. Ben de bilgilendirmek için aramıştım. Döndü. Yanımızda olduğunu, gerekirse buraya gelebileceğini falan söyledi. Ben de bunun çok ehemmiyet verecek bir olay olmadığını, Sayın Genel Başkanımın bunun için gelmesine gerekli bir şey olmadığını söyledim. Genel Başkanımızın bizim yanımızda olduğunu belirtmesiyle ilgili, ona da şükranlarımızı, teşekkürlerimizi bildirmek isteriz. Genel Başkan yardımcımız geldi iki tane, Erhan Adem'le Sayın Burhanettin Bulut buradalar, bir de milletvekillerimiz buradalar, hepsi yanımızdalar. Onlar da bu işin algı operasyonu olduğunu biliyorlar zaten." (HABER MERKEZİ)