ABD’de tedavi gören Prof. Dr. İlhan Başgöz Türkiye'ye getiriliyor

ABD’de tedavi gören Prof. Dr. İlhan Başgöz’ün Türkiye’ye dönmesi için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun talimat verdiğini söyleyen CHP'l, Yüksel Mansur Kılınç, “İlhan Hoca’nın Türkiye’ye getirilmesi kararının alındığı, Şikago Başkonsolomuzun da yakından ilgilendiği bilgisi tarafıma iletildi” dedi. Başgöz'ün yardımcısı Balım Yetkin'e de ambulans uçağın bu hafta ABD'ye gideceği bilgisinin verildiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya çapında tanınan halk bilimi araştırmacısı Prof. Dr. İlhan Başgöz, tedavi gördüğü ABD’den Türkiye’ye gelmek istiyor. Korona virüsü (Covid-19) salgını koşulları ve sağlık durumu nedeniyle Türkiye’ye gelmesi zorlaşan 97 yaşındaki Başgöz’ün ülkesine dönmesi için birçok kişi ambulans uçakla getirilmesi için çağrı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçen CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, İlhan Başgöz’ün durumunu yakın takip ettiğini belirtti.

Kılınç, “Başgöz’ün öğrencisi ve yardımcısı Balım Sultan Yetgin’in sosyal medyadaki açıklamaları ve bir ortak dostumuzun yakın ilgi isteği üzerine son durumu hakkında bilgi sahibi olduk. Hayatını, Anadolu kültürüne adayan, Anadolumuzun sözlü kültürünü bilimsel ve akademik çalışmalarla zenginleştiren İlhan Hoca’nın yurduna getirilme isteğini gerçekleştirmek ülke olarak bizim için görevdir” dedi.

Başgöz'ün yardımcısı ile görüştüklerini aktaran Kılınç, şunları söyledi:

“Çalışma arkadaşlarım Hocamızın asistanı Balım Sultan Yetgin ile temasa geçtiler. Sağlığı ile ilgili bilgileri aldılar. Biz de Sayın Dışişleri Bakanı ile görüştük. İlhan Hoca’nın Türkiye’ye getirilmesi kararının alındığı, bu yönde Dışişleri Bakan Yardımcısına talimat verildiği, Şikago Başkonsolomuzun da yakından ilgilendiği bilgisi tarafıma iletildi. En kısa zamanda İlhan Hoca’nın Türkiye’ye getirilmesini bekliyoruz. Biz de büyük bir değerimize karşı görevimizi yerine getirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşamış oluruz” dedi.

İlhan Başgöz'ün Facebook hesabından yapılan açıklamada, ambulans uçağın bu hafta içerisinde ABD'ye gideceği belirtildi.

Açıklamada, “T.C. Chicago Başkonsolosu Sn. Engin Türesin Dr. Balım Yetkin ile yaptığı telefon görüşmesinde ambulans uçağın bu hafta içerisinde geleceği yönünde bilgi vermiştir. İlhan Hoca adına ilgilenen herkese tekrar teşekkürler” denildi. (DUVAR-ANKA)

Etiketler İlhan Başgöz