Ünlü folklör uzmanı Prof. Dr. İlhan Başgöz Türkiye'ye dönmek istiyor

ABD'de çeşitli sağlık sorunları nedeniyle tedavi gören Türkiye'nin dünyaca ünlü folklor uzmanlarından Prof. Dr. İlhan Başgöz'ün bir yıldan uzun süredir ülkesine dönmek istediği duyuruldu. Bu amaçla eylül ayı içerisinde Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunulduğu ancak bir cevap alınamadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Indiana eyaletinde bir hastanede tedavi tedavi gören folklor alanında Türkiye’nin dünyaca tanınan uzmanlarından Prof. Dr. İlhan Başgöz'ün Türkiye'ye dönmek istediği duyuruldu. 

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Halkbilim Bölümü'nün Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Folklor alanında Türkiye’nin dünyaca tanınan uzmanı, bölümümüzün ilk hocalarından Prof. Dr. İlhan Başgöz Hoca’mızın önemli sağlık sorunları var. Şu anda Amerika’da ve sizlere hasta yatağından çok selamları var" denildi. Söz konusu hesapta yayınlanan metinde, çeşitli sağlık sorunlarıyla boğuşan Prof. Dr. İlhan Başgöz'ün bir yıldan uzun bir süredir Türkiye'ye dönmek istediği belirtilerek, "Eylül ayı içerisinde Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla memleketine dönebilmesi için başvuruda bulunduk. Maalesef yapılan başvuru şu ana kadar gerçekleştirilemedi" denildi. Paylaşımın, Başgöz'ün Türkiye'ye dönebilmesine katkı sağlamak amacıyla yapıldığı da belirtildi. 


İlhan hocanın tedavi gördüğü hastanede çekilmiş videosu da Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Halkbilim Bölümü'nün Facebook hesabında yayınlandı. (HABER MERKEZİ)