ABD'de kilisede silahlı saldırı: 2 ölü, 1 yaralı

ABD'de silahlı saldırılara bir yenisi eklendi. 71 yaşındaki saldırgan, Alabama'daki bir kilisede ayin sırasında 2 kişiyi öldürdü, 1 kişiyi yaraladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Alabama eyaletinde bir kilisede silahlı saldırı gerçekleşti. 71 yaşındaki saldırgan, ayine katılan 2 kişiyi öldürdü, 1 kişiyi yaraladı.

Burmingham kentindeki St. Stephens Episcopal Kilisesi'nde dün yerel saatle 18.00 sıralarında düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Polis, şüphelinin 71 yaşında, zaman zaman aynı kilisedeki ayinlere katılan bir erkek olduğu bilgisini paylaştı. Kimliği açıklanmayan saldırganın, kilise üyelerinin katıldığı yemekte silahını çekerek etrafa ateş açtığı, 84 yaşında bir adamı ve 75 yaşında bir kadını öldürdüğü belirtildi. 84 yaşındaki başka bir kadının yaralandığı iletildi.

AA'nın haberine göre, savcıların cinayetle suçlamak için hakkında dosya hazırladığı saldırganın, yemeğe katılanlardan biri tarafından daha fazla kişiyi vurması engellenerek polise teslim edildiği bildirildi.

Kilise yetkilileri, olayın ardından düzenledikleri basın toplantısında, son zamanlarda ABD'de yaşanan diğer kitlesel silahlı saldırılara atıfta bulunarak ülkedeki silah yasasının "herkesi koruyacak şekilde" değiştirilmesi için dua etti. (DIŞ HABERLER)