Yurtiçi Kargo 'Küçük grup, iftira' dedi, çalışanlar: Şaşırarak izliyoruz

Kontak kapatan çalışanların eylemi sürerken Yurtiçi Kargo gece vakti "Kötü niyetli küçük grubun iftiraları" açıklaması yaptı. Çalışanlar: Yalan için beyaz yakalılara mesai yaptırıyorsuz, yazık.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Yemeksepeti Banabi, Scotty, Hepsiburada ve Yurtiçi Kargo'da çalışan motosikletli ve araçlı kuryelerin eylemleri sürüyor. 

Yurtiçi Kargo çalışanları, kontak kapatarak Genel Merkez önünde seslerini duyurmaya çalışırken, görüşme taleplerini reddeden şirketten gece yarısı açıklaması yapıldı.

Açıklamada "Son iki gündür kötü niyetli küçük bir grubun ortaya attığı iftiralar bizi konuyla ilgili huukuki bir önlem almaya yöneltmektedir. İlgili kişiler ne dağıtım faaliyetlerinde yer alan tedarikçilerimizi ne de personelimizi temsil etmektedir. Ayrıca dile getirdikleri iddialar gerçekleri çarpıtmaya yöneliktir" ifadeleri yer aldı. 

Dağıtım faaliyeti gösteren tedarikçilere iddia edildiği gibi yüzde 5 değil, enflasyon 16.5 olmasına rağmen 2022'de ortalama yüzde 46 zam yaptıklarını savunan şirket, "Îftiraları ortaya atan kişilerle ilgili de maddi ve manevi tazminat içeren tüm kanuni süreçleri başlatıyoruz" dedi.

ÇALIŞANLARDAN CEVAP: ENFLASYON ZAMMI DAHİ VERMEMEK İÇİN DÜŞTÜĞÜ DURUM...

Yurtiçi Kargo çalışanları ise açıklamaya, eylemlerini ve taleplerini duyurmak için açtıkları sosyal medya hesabından yanıt verdi: "Yurtiçi Kargo şirketinin bize enflasyon zammını dahi vermemek için kendisini düşürdüğü bu rezil durumu şaşırarak izliyoruz. Gecenin bu saatinde kamuoyuna yalan söylemek için beyaz yakalı çalışanlara ek mesai yaptırtıyorsunuz. Yazık. Elbette bu yalanlara da cevap vereceğiz…"

(HABER MERKEZİ)