Yurtiçi Kargo'da işe iade ve sendikal tazminat kararı

TÜMTİS'e üye oldukları için Yurtiçi Kargo'da işten çıkartılan 7 işçiyle ilgili işe iade davasında mahkeme, işçileri ve sendikayı haklı buldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS), Yurtiçi Kargo’daki sendikal örgütlenme çalışmasının, baskılara rağmen kararlılıkla sürdürüldüğünü duyurdu. TÜMTİS'ten yapılan açıklamada, Yurtiçi Kargo'da sendikaya üye oldukları için çeşitli tarihlerde işten çıkartılan 7 işçiyle ilgili mahkeme sürecinin de tamamlandığı bilgisi verildi.

ALINAN HAKLAR...

 İstanbul iş mahkemelerinde görülen işe iade davalarında mahkemelerin, işçilerin işe iadesine ve sendikal tazminat ile boşta geçen süre ücretlerinin ödenmesine karar verdiğini vurgulayan TÜMTİS'in sürece ilişkin açıklaması şöyle:

"Bu kararlarla birlikte Yurtiçi Kargo’nun sendika karşıtı tutumu bir kez daha belgelenmiş oldu. Mahkeme kararlarında Yurtiçi Kargo’nun paravan şirketler aracılığı ile muvazaalı bir şekilde işçi çalıştırdığı bir kez daha tescillenmiş oldu.

Daha önce Veysel Dönmez isimli üyemizi sendikal sebeple işten çıkardığı mahkeme kararıyla tespit edildiği ve sendikal tazminat ile işe iade kararı verildiği halde, Yurtiçi Kargo sendika düşmanlığına devam etti, Murat Kızılyıl, Gürkan Demir, Yılmaz Takmaz, Emrah Şahin, Ekrem Gül, Öner Gül ve Adem Gül isimli üyelerimizi de uydurma sebeplerle işten çıkardı.  

12 DAVADA DA HAKSIZ İŞTEN ÇIKARMA TESCİLLENDİ

Bugüne kadar sonuçlanan 12 davada mahkemeler Yurtiçi Kargo’nun hileli yollara başvurduğunu, muvazaalı taşeron şirketler kurduğunu, sendika üyesi işçileri haksız ve hukuksuz bir biçimde işten çıkardığını tescil etmiş oldu.

Veysel Dönmez (İstanbul 28. İş Mahkemesi), Serkan Sarıkaya, Celal Şimşek (İstanbul 23. İş Mahkemesi), Yılmaz Takmaz, Emrah Şahin, Adem Gül, Ekrem Gül ve Öner Gül (İstanbul 33. İş Mahkemesi) için sendikal tazminata, Bayram Saçlı, Murat Kızılyıl, Hüseyin Aşkın ve Gürkan Demir (İstanbul 24. İş Mahkemesi) için ise işe iade tazminatlarına hükmedildi.

YEDİ İŞÇİNİN DAHA İŞE İADESİNE VE SENDİKAL TAZMİNATA HÜKMEDİLDİ

Son olarak İstanbul 33. İş Mahkemesinde görülen Ekrem Gül ve Öner Gül davalarında 18.11.2021 tarihli duruşmada; işe iade davaları kabul edilerek işçilerin asıl işveren Yurt İçi Kargo’ya iade edilmelerine, bir yıllık brüt ücretleri tutarında sendikal tazminata ve 4 aylık boşta geçen süre ücretlerinin ödenmesine karar verildi. 

İstanbul 33. İş Mahkemesinde üyelerimiz Emrah Şahin, Adem Gül ve Yılmaz Takmaz ile ilgili davanın 24.11.2021 tarihli duruşmasında da mahkeme, işçilerin asıl işveren Yurt İçi Kargo’ya iade edilmelerine, bir yıllık brüt ücretleri tutarında sendikal tazminata ve 4 aylık boşta geçen süre ücretinin ödenmesine karar verdi. 

Gürkan Demir ve Murat Kızılyıl ile ilgili İstanbul 24. İş Mahkemesi’nde görülen davanın 23.11.2021 tarihli duruşmasında da işe iade davaları kabul edilerek işçilerin asıl işveren Yurt İçi Kargo’ya iade edilmelerine, 4 aylık işe başlatmama tazminatı ile 4 aylık boşta geçen süre ücretinin ödenmesi kararı verildi." (EKONOMİ SERVİSİ)