Yeşil Sol Parti Hatay'da seçim startını verdi

Yeşil Sol Parti, Defne'de kurulan bir çadırda seçim startını verdi. HDP İl Eşbaşkanı Hülya Ateş, "Bizler geleceğiz, gelirken de birlikte değiştireceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hatay'da seçim startı verdi.

Depremde en çok yıkımın yaşandığı Defne ilçesinde kurulan bir çadırda yapılan toplantıya Sosyalist Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), HDP il ve ilçe örgütleri temsilcileri katıldı.

MA'nın haberine göre, saygı duruşuyla başlayan toplantıda konuşan HDP İl Eşbaşkanı Hülya Ateş, depremde hayatını kaybedenleri andı. Seçim startı verdiklerini belirten Ateş, "Kentimizi de kendimizi de yeniden inşa etme sözü vererek başlamak istiyoruz. Biz depremin gölgesinde bir seçime gidiyoruz" dedi.

Yanlış verilen kararlar, ranta açılan sahalar, imar aflarının kentleri bu hale getirdiğini belirten Ateş, büyük bir katliamı bu nedenle hazırlayanların iktidarlar olduğunu söyleyen Ateş, "Bizlerde seçim stratejimizi açıklarken, bu konuların hepsini tek tek işledik. Bizler AKP-MHP rejiminin sona geldiğini görüyoruz" diye konuştu. Yaşam hakkı ve barınma haklarının ellerinden alındıklarını belirten Ateş, "Bizler geleceğiz, gelirken de birlikte değiştireceğiz. Bu çarpık düzeni yerle bir edeceğiz" diye konuştu.

Toplantı seçim stratejisinin okunmasının ardından basına kapalı devam etti. (HABER MERKEZİ)