YAZARLAR

Alışmayın

Futbol erkek oyunu değildir. Büyük büyük takımlar, kadınların bu spordaki ağırlığını keşfettikleri için pembe forma da yaptırır, kadın takımı kurmak için de yarışır. Biz ise geviş getire getire konuşuruz ancak.

Kısa bir yazı olacak. Uzattıkça konunun anlaşılırlığı kayboluyor sanırım. Kadınları koruyalım, kadınlara şiddet uygulamayalım, kadınları taciz etmeyin, kadınları öldürmeyelim, kadınların eşit şartlarda yaşamasının önünü açalım, kadınların eşit şartlarda spor yapmasına gölge etmeyelim. Kısacası insan gibi yaşayalım yaşatalım. Çok mu zor ya?

Kafanızdaki kalıplarla yaşamak istiyorsanız yaşayın. Sadece başkası sizin kafanızdaki kalıplarla yaşamıyor diye onları hedef göstermeyin.

Kadınlar kimsenin malı değil. Onları taciz edip, tehdit edip yaşam alanlarını daraltamazsınız.

Kadınlar ve erkek eşittir. İkisi de insandır. İnsanca yaşama, istediğini giyme, istediği yerde gülme, istediği kişiyle konuşma hakkına sahiptir. Sizin tekelinize aldığınızı sandığınız futbol var ya, tekelinizde değil. İnanmıyorsanız Kadınlar Dünya Kupası’nı açıp bir daha izleyin. İnanmıyorsanız Megan Rapinoe’nun her röportajını tek tek hatim edin. İnanmıyorsanız Dolmabahçe’yi dolduran 40 bine yakın insanın şahitliğine boyun eğin.

AYRIMCILIĞIN DİK ALASINI YAPIYORSUN

Futbol erkek oyunu değildir. Büyük büyük takımlar, kadınların bu spordaki ağırlığını keşfettikleri için pembe forma da yaptırır, kadın takımı kurmak için de yarışır. Biz ise geviş getire getire konuşuruz ancak. Daha da kötüsü ne derseniz onu da şu cümlelerin son kısmına bakabiliriz: “Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki, kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu. Ayrımcılık yapıyor gibi olmayalım ama... Topa tutabilirler ama önemli değil. Alışığız."

AHMAKLARIN ALANINI GENİŞLETMEYİN

Alışmayın ağabeyler, ablalar. Alışmayın. Alışmayın ki her kadını tahakküm altına alma hakkını kendisinde gören ahmakların yaşam alanı genişlemesin.


Onur Salman Kimdir?

Basına 2006 yılında Cumhuriyet gazetesinde stajyer olarak adım attı. İki aylık staj ve Cumhuriyet’in spor ekindeki yazılarda sonra Eurosport Türkiye’de spiker ve editör olarak çalıştı. 2009 yılında Radikal gazetesine editör olarak geçerken, Eurosport’ta da yarı zamanlı spikerlik yapmaya devam etti. Medya macerasına 2012-2016 yılında Hürriyet’te devam etti. 2016 yazından beri Gazete Duvar’da çocukluk hayalini sürdürüyor. Köken Eurosport olunca tahmin etmesi kolay. Asıl ilgi alanı ‘başka sporlar.’