YAZARLAR

Ayvalık izlenimleri

Ayvalık'a yolunuz düşerse uğramadan geçmeyin: Ayna, Vino, Şimdi Rum Meyhanesi, Che...

Bugün benim için tatilin son günü, birazdan bavulları kapatıp yola çıkacağız. Bu sene Ayvalık’ta gittiğim birkaç yeri sizler için kısaca yazayım, belki yolunuz düşerse faydam olur sizlere.

AYNA-CUNDA:

Cunda adasının en iyi restoranlarından biri, sahil boyunda değil, bir arka sırada yer alıyor, genel ada konseptinden farklı, daha çok fine-dining gibi bir menüye sahip. Biz ızgara kalamar, şımarık pilav, deniz ürünlü güveç, bal ve kekikli lorlu börek, limonlu cheesecake denedik, hepsini de beğenerek yedik. Genel itibariyle ucuz bir restoran diyemem, ama balıkçıların çoğunda yiyeceğiniz standart altı mezelere de aynı rakamları ödemeniz oldukça yüksek ihtimal.

VİNO-CUNDA:

Yine Cunda’nın arka sokaklarında yer alan Cunda’nın ilk şarap barı. Ev yapımı likörleri ile meşhur olmuşlar. Ben karabaş otu, sakız ve bal likörlerini tattım, karabaş otu ve sakız çok iyi, diğer likörleri de masadaki arkadaşlarımızdan büyük övgü aldı. Şarap çeşitleri oldukça fazla, Arda Vineyards ile çalıştıkları ev şarapları oldukça güzel, büyük keyfile oturabileceğiniz bir mekan.

ŞİMDİ RUM MEYHANESİ-AYVALIK

Ayvalık Postanesi’nin karşısında ara sokakta yer alan Şimdi, 10 civarı meze ve sonrasında gelen sıcaklardan oluşan bir fiks menü ile hizmet veriyor. Biz bayram kalabalığında gittik, Ayvalık’ta malzeme sıkıntısı çok büyüktü, o nedenle tam performansı gördüğümü düşünmüyorum, ama hem son derece hoş bir ortam hem makul bir hesap ile karşılaşmak için tavsiye ederim.

CHE-AYVALIK

Tek kelimeyle, benzersiz bir bar. Mekan sahibi Neco (şarkıcı olanı değil) yıllarca Galata’da mekan işlettikten sonra Ayvalık’ta bir yer açmış. Tostçular çarşısının içinden geçip Barbaros Caddesi 11'nci Sokak üzerinde bulacağınız Che, dokusu, müzikleri ve samimiyetiyle bizim son iki yıldır favorimiz. Hâlâ bir mekanda iki üç masanın bir anda birbiriyle muhabbete girebildiği, keyifli yerler varmış demek isterseniz, akşam üstü veya yemek sonrası bir iki kadeh için tavsiye ederim.

Şimdi izninizle bavulumu kapatıp yola düşeceğim. Mutlu bir pazar günü dilerim.


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.