Urfalı, DEDAŞ'tan 'elektrik alamıyor': İstanbul'da da böyle oluyor mu?

Urfa’da sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle kepenk sistemi çalışmayan esnaf sıkıntı yaşıyor. Şehirde işyeri olanlar kesintiler nedeniyle işlerinin ciddi zarar gördüğünü söylüyor.

Evren Sanayi Sitesi'nde elektrik gidince kepenk sistemleri çalışmadı.
Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA – Elektrik kesintileri, Urfa'da pek çok kişinin hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Çiftçiler ürünlerini sulayamamaktan, halk elektrikli eşyalarının bozulmasından ve gündelik işlerini yapamamaktan, esnaf da kepenklerini açamamaktan şikayetçi.

Önceki gün yeniden yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Ticaret Merkezi (ŞUTİM) Gıda Toplantıcıları Sitesi ve Evren Sanayi Sitesi’nde elektrikli kepenk kullanan esnaf, saatlerce elektriğin gelmesini bekledi.

‘MİLLETVEKİLİNİ ARADIKTAN SONRA ELEKTRİK GELDİ’

ŞUTİM Gıda Toplantıcıları Sitesi’nde sabah 06.30'dan elektrik kesintisi yaşandığını söyleyen Şanlıurfa Gıda Toptancıları Dernek Başkanı Mehmet Emin Demirel, yüzlerce esnafın iş yerini açamadığını belirtti.  Sorunun çözümü için Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.yi (DEDAŞ) aradığını aktaran Demirel, “DEDAŞ bahaneler öne sürüyor. Müşteri hizmetlerini aradım, önce ‘planlı kesinti yok’ dedi, sonra ‘trafo patlamış’ dedi, sonra da ‘o bölgede çalışma yapıyoruz’ dedi. Kısacası esnaf her gün mağdur. Yüzlerce insan saatlerce bekledi. Şire Pazarı, Hal Pazarı ve Gıda toptancıları ile birlikte 600’den fazla esnafımız var. Sabah 07.00’den itibaren herkesi aradım, en son milletvekilini aradım, ondan sonra elektrik geldi” dedi.

Sürekli kesinti olduğunu söyleyen Demirel, “Geçen hafta perşembe ve cuma günü yine gitti. Bir esnaf topluluğu 2-3 saat boyunca iş yerlerini açamazsa ne yapabilir? Evine nasıl ekmek götürebilir? Biz fazla bir şey istemiyoruz. Parasını ödediğimiz elektriğin verilmesini istiyoruz. Ancak birilerini devreye koyduğumuzda elektrik geliyor” ifadelerini kullandı.

‘İSTANBUL, ANKARA GİBİ ŞEHİRLERDE ELEKTRİK KESİLİYOR MU?’

Evren Sanayi Sitesi esnaflarından İbrahim Halil Pakır da sık sık yaşanan kesintilerden bahsederek “Cuma, cumartesi günü elektrik sürekli kesildi. Diğer günlerde de kesinti oluyor. Saat 11.00-12.00'ye kadar dükkanlarımızı açamıyoruz. Elektrik Urfa'da zaten başlı başına bir sorun, hiçbir zaman da çözülmedi. İstanbul, Ankara gibi şehirlerde böyle kesinti oluyor mu?” diye sordu.

“Şimdiye kadar birçok yerlere müracaatta bulunduk ama bu sorunumuz bir türlü çözülmedi” diyen Pakır, sadece kendi bulundukları Evren Sanayi Sitesi'nde binlerce esnafın bulunduğunu belirtti. Pakır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun dışında diğer sanayi bölgelerine giden hat da bizden geçiyor. Yani toplarsak 60 bin kişiye yakın bir esnaf grubu, bu kesintiler yüzünden mağdur. Bu sorunu çözemeyen DEDAŞ müdürü derhal istifa etmelidir. Herkes görevini yapsın.”