Urfa’da kesintilere karşı imza kampanyası: ‘Elektrik istiyoruz’

Viranşehir’de DEDAŞ’ın elektrik kesintilerine karşı imza kampanyası başlatıldı. Kampanyayı başlatan Fethi Güzelses, ilk gün olmasına rağmen ilçede yoğun ilgi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa’nın Viranşehir ilçesinde Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (DEDAŞ) ödenmeyen borçlar, arızalar ve yetersiz enerji gerekçeleri ile sık sık elektrik kesintisine gitmesine karşı bu kez de imza kampanyası başlatıldı.

Viranşehir’de sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığı belirtilen imza metninde, “Başta hasta, yaşlı, bebek ve öğrencilerin etkilenmemesi amaçlanmaktadır, iş yerlerinin kesintilerden dolayı maddi zararın önüne geçilmesi amaçlanmaktadır” ifadeleri yer aldı.

Viranşehir Bizim Gazete Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fethi Güzelses’in öncülük ettiği kampanya, ilçede ilgi ile karşılanırken 15-20 gün sonra toplanan imzalar Meclis’e sunulacak.

Viranşehir Bizim Gazete Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fethi Güzelses

‘ELEKTRİK BORCU OLANLARA UZUN VADELİ ÖDEME İMKANI SAĞLANMALI

Güzelses, imza kampanyası ile ilgili “Kimse zarar görmeden hakkımız olanı istiyoruz, elektrik istiyoruz. Bunu herkes adına istiyoruz sadece Viranşehir için değil” dedi. İmza hedefi koymadıklarını toplayabildikleri kadar çok imza toplayacaklarını söyleyen Güzelses, ilk gün olmasına rağmen ilçede kampanyaya ilgi olduğunu kaydetti.

Güzelses elektrik kesintilerinin son bulması çağrısında bulunarak çözüm önerilerini sundu: “Kesinti yapılacaksa mutlaka önceden tarihi ile birlikte abonelere duyurulmalıdır. Elektrik kesintisi yaparken borcu olan ile borcu olmayan bir tutulmamalı. Kaçak ve cezaların son bulması için sokak ve caddede bulunan açık panoların kapatılması gerekir. Elektrik borcu olanlara uzun vadeli ödeme imkan sağlanmalı.”

‘ÖNEMLİ BİR KAMPANYA’

Viranşehir'de yaşayan ve kesintilerden etkilenen Eyüp Karagöz de kampanyayı desteklediğini belirterek “Keşke her şeyde böyle eksikliklerimizi dile getirebilsek… Birlik ve beraberlik olduğu zaman hizmetlerde eksik olmaz” diye konuştu.

Karagöz kampanyanın, elektrik sorununun duyrulmasında önemli bir rolü olacağını da sözlerine ekledi.