Urfa’da bina yıkımı sırasında yan binaya hasar verildi

Urfa’da, depremlerde hasar gören bir binanın yıkımı gerçekleştirilirken yan binanın duvarlarına zarar verildi. Duvarı yıkılan aile, önce akrabalarının yanına yerleşti, daha sonra eve geri döndü.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Maraş merkezli depremlerin ardından Urfa’da ağır hasarlı binaların yıkımına devam ediliyor. Ancak dün gerçekleşen yıkım sırasında yan binanın duvarlarına zarar verildi.

Haliliye ilçesine bağlı Bamyasuyu Mahallesi’nde yaşanan olayda, duvarı yıkılan dairede yaşayan aile önce akrabalarının yanına yerleşti daha sonra yıkılan duvarın örülmesiyle evine geri döndü.

CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, yıkımlar sırasında insanların can güvenliğinin hiçe sayılmasına tepki gösterdi.

Yıkım sırasında hasar gören duvarlar, yeniden örüldü. 

‘İNSANLARIN CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE ATILDI’

Evin duvarları yıkılan ailenin anlattığına göre, aile önce bir akrabasının yanına yerleşti. Bir aile üyesi yaşananlara dair şunları söyledi: “Akşam saatlerinde polis geldi, ‘burada kalamazsınız’ dedi. Biz de teyzemlere gittik. Teyzemlerde daha fazla kalamadık çünkü biz 8 kişilik bir aileyiz. O yüzden evimize geri geldik. Evimizi onardıklarını söylediler. Duvarı yaptıkları için biz de evimizde kalacağız."

İnsanların can güvenliğinin tehlikeye atıldığını söyleyen CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, duruma tepki gösterdi. Tanal, “Urfa’da, 6 Şubat Depremi’nde ağır hasar alan binanın yıkımı sırasında sağlam binaya zarar verme skandallarına bir yenisi eklendi. İnsanların can güvenliği tehlikeye atıldı. Hemşerilerimizi bu iş bilmezlerden kurtarmalıyız” ifadelerini kullandı.

YIKIM FİRMASI: O EVDE ŞU AN KİMSE YAŞAMIYOR

Binanın yıkımı gerçekleştiren firma yetkilisi, “Ev yıkım anında tamamen boşaltıldı. Bina depremden zaten etkilenmişti, yıkımda da sadece bir duvarı zarar gördü. Ondan sonra tadilatı yapıldı. Kimse mağdur olmadı. Evde şu an kimse yaşamıyor" açıklamasında bulundu.

VALİLİK: AİLE EVE YERLEŞTİ

Konuya ilişkin ulaştığımız Şanlıurfa Valiliği ise şu açıklamayı yaptı: "Aile, Suriyeli bir aile, bizim valilikten arkadaşlar görüşmüşler, ‘sizi otele yerleştirelim’ demişler ama aile kabul etmemiş. ‘Gerek yok, akrabalarımızda kalırız’ demişler. Bir gece akrabalarında kalmışlar, dün sabah da saat 09:00 gibi tamirat işleri tamamlandıktan sonra evlerine geçtiler. Binanın genel durumunda, kolonda, kirişte bir şey yok. Sadece duvar kısmına taşlar gelmiş ve briketleri kırmış. Onlar da tamir edildi, içeriden boyası ve sıvası yapıldı. Binadaki diğer dairelerde bir sıkıntı yok. Diğerleri binalarında oturmaya devam ediyor. Sadece bu aile bir günlüğüne yakınlarına gitti."