Ağır hasarlı binaya afişi asılan aday: Haberim olsa izin vermezdim

Urfa’da CHP Milletvekili Adayı Ahmet Tüysüz’ün seçim afişleri, depremde ağır hasar alan ve boşaltılan binalara asıldı. Tüysüz, “Konudan haberim yok, olsa izin vermezdim” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - CHP’nin Urfa 3’üncü Sıra Milletvekili Adayı ve İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Ahmet Tüysüz’ün seçim afişi ağır hasarlı binalara asıldı.

Girişin riskli olduğu binalara seçim afişi asılması tepki çerken Tüysüz “Benim bundan haberim yok, olsaydı böyle bir şeye kesinlikle izin vermem” dedi.

‘SİYASİLER ÖRNEK OLMASI GEREKEN KİŞİLERDİR’

Maraş merkezli depremde 19 binanın yıkıldığı ve yüzlerce binanın ağır hasar aldığı Urfa’da, pek çok bina için yıkım ve boşaltma kararı alındı. CHP Urfa Milletvekili Adayı Tüysüz’ün girilmesi riskli binalara asılması tepki çekti.

Mahalle esnaflarından Halil İ. duruma tepki gösterenlerden biri. Halil İ., “6 Şubat da çok şiddetli iki sarsıntıyı üst üste yaşadık. Bu sarsıntılardan sonra evlerimiz, iş yerlerimiz hasar aldı. Evimiz az hasarlı olmasına rağmen içine girip oturamadık. Büyük bir korku panik içerisindeydim. Ama hemen ileride bulunan binaya, geçtiğimiz günlerde CHP milletvekili adayının afişi asıldı. Yani biz az hasarlı evimize depremden sonra girip oturmaya korkarken ağır hasarlı bir binaya hangi cesaretle nasıl girip afiş asıyorlar, anlamış değilim” diye konuştu.

Halil İ., siyasilerin halka örnek olması gerektiğini vurgulayarak “Sonuçta milletvekili adayı… Belki de seçilecek. Bizi Meclis’te temsil edecek bir insanın böyle bir tutum ve davranış içerisinde olması hiç yakışmıyor” dedi.

'TASVİP ETMEDİĞİM BİR DURUM'

Binaya afişi asılan milletvekili adayı Ahmet Tüysüz ise durumdan haberdar olmadığını belirterek “Benim bundan haberim yok, olsaydı böyle bir şeye kesinlikle izin vermem. Tasvip etmediğim bir durum. Değil milletvekilliği bana cumhurbaşkanlığını bile verseler bir vatandaşımızın tırnağın kanamasına değişmem” ifadelerini kullandı.