Urfa'da 15 köpek öldürüldü: 'Resmen katliam yapmışlar'

Urfa’nın Haliliye ilçesinde 15 köpek ölü halde bulundu. Köpeklerin zehirlenerek ve işkence edilerek öldürüldüğünü öne süren mahalle muhtarı Ahmet Altun, “Resmen katliam yapmışlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa’nın Haliliye ilçesindeki ormanlık alanda 15 köpeğin cansız bedeni bulundu. Köpekleri belli aralıklarla besleyen ve köpeklerin cansız bedenlerini bulan Şair Şevket Mahallesi mahalle muhtarı Ahmet Altun, köpeklerin bazılarının kafalarında darbe izleri yer aldığını, bazılarının da yakıldığını söyledi.

'DAHA 10 GÜN ÖNCE GİTTİĞİMDE BU HAYVANLAR YAŞIYORDU'

Altun şunları anlattı: "Oraya haftada bir iki defa gidip köpek maması götürüyordum. İki gün önce gittiğimde köpeklerin öldüğünü gördüm.  Birçok köpek çürümüş. Daha 10 gün önce gittiğimde bu hayvanlar yaşıyordu, ellerimle mama vermiştim. Şimdi gördüğüm manzara çok kötü; kimini zehirlemişler, kimisinin başına vurmuşlar.” Köpeklerin zehirlendiğini savunan Altun, bunu yapanların gerekli cezayı almasını istedi.

Konuya ilişkin ulaştığımız Urfa Büyükşehir Belediyesi yetkilisi ise şu açıklamayı yaptı: “Bu konuyu biz de sonradan öğrendik. Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı bize ulaştı. Ölümler için gerekeni onlar yapacaklardır. Soruşturmayı onlar yürütecek. Biz orada kalan 3 yavruyu aldık, barınağa götürüyoruz.”

‘DOĞAL YAŞAM ALANLARI OLMALI’

Hayvanları ve Çevreyi Koruma Derneği Başkanı Muhsin Bilgen ise etkili bir soruşturma ile faillerin yakalanmasını istedi. Bilgen, birilerinin bu hayvanların toplu gezmesinden rahatsız olarak böyle bir eylem gerçekleştirmiş olabileceğini belirtti. Bilgen, “Bununla ilgili bizim projelerimiz var. Doğal yaşam alanı oluşturalım, hayvanları barınaklara koyacağımıza oralara götürüp oralarda bakalım. Doğal yaşam alanları olsa bu hayvanlar sağda solda toplu halde de gezmez. Vatandaşlar da zarar görmez veya birileri bu tür canice eylemlerde bulunmazlar. Birileri bir et parçası veya bir zehirli ekmek verip hayvanları katletmiş Bununla ilgili çözüm önerileri sunduk; kesinlikle bu canlıların doğal yaşam alanlarının oluşturulması lazım. Tedavisi, kısırlaştırılması gerek. Bu tarz yerler olsa hayvan severler gider orada beslemesini yapar, bu hayvanlar da sağda solda olmaz” diye konuştu.