YAZARLAR

Galatasaray geri sayımda

Şampiyonluk yarışında son 4 haftaya 4 puan önde giren Galatasaray, kendi sahasında Sivasspor'a 6 gol atarak kupayı bir kulpundan yakaladı. Maç fazlasıyla puan farkını 7'ye çıkaran sarı kırmızılılar artık geri sayıma başladı.

Ligde en son 11 Ocak'taki Sivasspor deplasmanında 1-1 berabere kalarak puan kaybeden Galatasaray, Sivas ekibini 4 ay sonra kendi sahasında ağırladı.

Sarı kırmızılılar bu 4 ayda çıktığı 15 maçı da kazanarak lig tarihinin en uzun galibiyet serisini yakaladı. Ayrıca 93 puana ulaşarak Fenerbahçe'nin 1988-89 sezonunda kırdığı puan rekoruna da ortak oldu.

Sivasspor da formda olduğu bir dönemde geldi Galatasaray deplasmanına. 2 hafta önce Fenerbahçe'den 1 puan alarak sarı lacivertlilere şampiyonluk yarışında çelme taktılar. Ondan 1 hafta önce deplasmanda Trabzonspor'u yendiler. 5'li savunma hatlarına ek olarak bu sezon 18 gol atan Rey Manaj gibi bir forvete sahipler.

BARIŞ ALPER GETİRDİ, ZİYECH VE MERTENS BİTİRDİ

Sıkı geçmesi beklenen maça Sivasspor yine 5'li defans hattıyla çıktı. Topu rakibine bırakmayı tercih eden kırmızı beyazlı ekip Galatasaray'ı kendi sahasında karşıladı.

Galatasaray son 2 maçtır vites yükselten 11'ini bozmadı, solda Barış Alper, sağda Ziyech ile sahaya çıktı. Maçın ilk bölümünde sık sık Barış Alper'i Sivasspor'un sağ beki Murat Paluli ile üçlünün sağ stoperi Poungouras arasına kaçırmayı denedi sarı kırmızılılar. İlk birkaç deneme defans hattından dönse de 11'inci dakikada Kerem Demirbay'ın ara pasında bu ikilinin arasından sızmayı başaran Barış Alper çizgiye inip ceza sahası noktasına topu çıkardı. Icardi'nin boşalttığı alanda müsait pozisyonda topla buluşan Ziyech de servisi değerlendirerek takımını 1-0 öne geçirdi.

Erken gelen golle rahatlayan Galatasaray rakip sahadaki baskısını sürdürdü. Yüzde 70 topla oynama oranıyla rakip sahaya yerleşen sarı kırmızılılar atak yönü olarak sol kanadı zorlamaya da devam etti. Bu bölümde net gol pozisyonları üretemeseler de Sivasspor'a kendi sahasından çıkma fırsatı da vermediler.

37'nci dakikada yine bek ve stoper arasında topla buluşan Barış Alper, 1'e 1 kaldığı Poungouras'ı geçerek çizgiye indi ve yine görerek bu sefer altı pasta bekleyen Mertens'e topu çıkardı. Icardi'nin üzerinden atladığı topu Mertens ağlara göndererek farkı açtı. Kaleyi bulan 2 şutundan 2 gol çıkaran sarı kırmızılılar böylece zor geçmesi beklenen maçta istediği skoru ilk yarıda bulmuş oldu.

İKİNCİ YARI TEMPO DA COŞKU DA ARTTI

Bülent Uygun'dan oyuna ilk müdahale devre arasında geldi. Barış Alper karşısında zorlanan Poungouras'ı kulübeye çeken Uygun, taze kan olarak Caner Osmanpaşa'yı sahaya sürdü. 54'üncü dakikada kornerde seken topu tamamlayan Caner, farkı 1'e indirerek takımını da yeniden maça ortak etti.

Ancak Sivas temsilcisinin sevinci kısa sürdü. Golden yaklaşık 5 dakika sonra sahneye bu kez Icardi çıktı. Sağ kanattan Mertens'in açtığı ortada önündeki stoperin markajından kurtulan Arjantinli forvet, kaliteli bir tek vuruşla farkı yeniden ikiye çıkardı ve sürpriz ihtimalinin önünü kesti. Icardi'den 1 dakika sonra bu kez Ziyech ceza sahası dışından sol ayağıyla harika bir şut çıkardı. Arka arkaya gelen 2 golle maç koparken tribünlerde de kutlama havası başladı.

İlk yarıyı iki isabetli şut çekerek tamamlamıştı Galatasaray. İkinci yarının ilk 20 dakikasında ise 5 isabetli şut birden çıkardılar. Bu tempo sadece yenilen gole verilen refleks değil, aynı zamanda takımın artık ufukta iyiden iyiye gözüken şampiyonluğa olan istek ve coşkusuyla da alakalıydı. Maçın son yarım saatinde gardı düşen Sivasspor kalesine aynı coşkuyla yüklenmeye devam ettiler. 73'te Mertens'le, 85'te Icardi'yle birer gol daha bulan sarı kırmızılılar hem puan durumunda hem genel averajda farkı açıp yarın oynanacak Konyaspor-Fenerbahçe maçını beklemeye geçti.

Sivasspor karşılaşmasıyla galibiyet serisini 16 maça çıkaran Galatasaray kendi rekorunu geliştirmiş oldu. Puanını da 96'ya çıkartarak yeni bir lig rekoru kırdı. Artık sezonu 100 puanın üzerinde kapatamazsa sürpriz olur. Ayrıca bu sezon kendi sahasında oynadığı 18 maçın 18'ini de kazanmış oldu.

Sarı kırmızılıların evinde oynayacağı tek maç kaldı, 19 Mayıs'taki Fenerbahçe derbisi...