Ukrayna'nın Kremençuk kentinde füze saldırısı: 18 ölü

Ukrayna'nın Kremençuk kentinde Rusya'nın hava saldırısında alışveriş merkezi hedef alındı. Saldırıda 18 kişi hayatını kaybetti, enkaz altında kalanları kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'nın Kremençuk kentinde bulunan bir alışveriş merkezine Rusya’nın füze saldırısında bulunduğunu açıkladı. Zelenskiy, saldırı anında alışveriş merkezinde 1000'den fazla insanın bulunduğunu öne sürdü. 

Ukraynalı Devlet Acil Durumlar Hizmeti'nden yapılan açıklamada, saldırıda en az 18 kişinin hayatını kaybettiği, 25'i ağır 59 yaralı olduğu aktarıldı. 217 bin nüfuslu bir sanayi şehri olan Kremençuk’ta Ukrayna'nın en büyük petrol rafinerisi bulunuyor.

RUSYA: SİLAH DEPOSUNA FÜZE FIRLATILDI

Saldırıya ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "kentte silah deposunun hedef alındığı, mühimmat patlamasının yakınlardaki alışveriş merkezinde yangına neden olduğu" belirtildi. 

'KALICI BARIŞA ACİL İHTİYAÇ VAR'

Türkiye Dışişleri Bakanlığı saldırıyla ilgili açıklama yayınladı. Kalıcı barışa acil ihtiyacın olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Ukrayna’nın Kremençuk şehrinde yer alan bir alışveriş merkezinin bugün (27 Haziran), içerisinde çok sayıda sivilin bulunduğu sırada füzelerle vurulduğu, olayda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların olduğu büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir.

Son günlerde Kiev dahil çeşitli şehirlerdeki sivil yerleşim yerlerinin de hedef alındığı bu tür saldırılar Ukrayna’daki savaşın acımasızlığını bir kere daha gözler önüne sermekte, kalıcı barışa duyulan acil ihtiyacı ortaya koymaktadır.

Bu vesileyle, bu yıkıcı savaşın bir an önce durdurulması ve diplomatik çözüme öncelik verilmesi çağrımızı kuvvetle yineliyoruz." (DIŞ HABERLER)