Zelenskiy İngiltere'de müzik festivaline seslendi: Özgürlüğe sahip çıkın

Zelenskiy, Glastonbury Festivali'nde yaptığı konuşmada, "Glastonbury bu günlerde özgürlüğün en yoğun olduğu yer ve bu duyguyu özgürlüğü saldırı altında olanlarla paylaşın, özgürlüğe sahip çıkın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İngiltere'de düzenlenen ünlü Glastonbury Festivali'ne çevrimiçi katılarak konser seyircisine seslendi. The Libertines müzik grubunun sahne açılış performansı öncesi dev ekrandan konuşma yapan Zelenskiy, "Rusya'nın savaşı hakkındaki gerçeği yayın. Bu savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Ukraynalılara destek verin" dedi.

Zelenskiy, şunları söyledi: "Merhaba Glastonbury, festival iki yıl aradan sonra kaldığı yerden devam ediyor. Salgın dünya çapında milyonlarca insanın hayatını askıya almıştı. Ukrayna'da bizler de hayatı eskisi gibi yaşamak, özgürlüğün ve bu harika yazın tadını çıkarmak istiyoruz. Ama bunu yapamayız çünkü en korkunç olanı oldu. Rusya'nın savaşının bizi yıkmasına izin vermeyeceğiz ve savaşı Avrupa, Afrika, Asya, Latin Amerika'daki diğer ülkelerdeki insanların hayatlarını mahvetmeden durdurmak istiyoruz. Şimdi hepsi tehdit altında."

Festival seyircisinden destek isteyen Zelenskiy, konuşmasının devamında "Bu yüzden destek için sana sesleniyorum. Özgürlüğe sahip çıkın. Glastonbury bu günlerde özgürlüğün en yoğun olduğu yer ve bu duyguyu özgürlüğü saldırı altında olan herkesle paylaşmanızı rica ediyorum. Rusya'nın savaşı hakkındaki gerçeği yayın. Bu savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Ukraynalılara destek verin" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler zelenskiy rusya ukrayna