Ukrayna: Rusya'nın Kiev ve Harkiv'e hava saldırılarında 5 kişi öldü

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın başkent Kiev ve Harkiv'e hava saldırısı düzenlediğini ileri sürdü. Saldırılarda en az beş kişinin yaşamını yitirdiği, 88 kişinin yaralandığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna, Rusya güçlerinin başkent Kiev ve Harkiv'e düzenlediği hava saldırılarında beş kişinin hayatını kaybettiğini ileri sürdü. Füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlendiği belirtilen saldırılarda onlarca kişinin de yaralandığı açıklandı. Ukraynalı yetkililer, saldırıların iki kentte geniş çaplı hasara neden olduğunu bildirdi.

Reuters'ın aktardığına göre, saldırılar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'nın Belgorod kentine düzenlenen ve 24 sivilin hayatını kaybettiği saldırıların ardından bunun 'cezasız kalmayacağını' söylemesinin ardından geldi. Ukrayna, yılbaşı öncesi Rusya'nın ülkenin çeşitli bölgelerine saldırdığını ileri sürmüş, en az 39 kişi hayatını kaybetmişti. 

KİEV VE HARKİV'DE BEŞ KİŞİ ÖLDÜ, EN AZ 88 KİŞİ YARALANDI

Ukraynalı askeri yetkililer, Rusya güçlerinin 2 Ocak Salı günü düzenlediği saldırıların en az üç saat boyunca devam ettiğini söyledi. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, saldırılarda yaralanan yaşlı bir kadının ambulansta yaşamını yitirdiğini bildirdi. Valilikten yapılan ilk açıklamada, kentte en az 43 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşılmıştı. Kentte hasar görmüş bir binanın 8. katında bir kişinin daha ölü bulunduğu açıklandı. Kiev'de evli bir çiftin de saldırılar sonucunda hayatını kaybettiği belirtildi.

Kliçko, Kiev'in Pecherskyi ilçesindeki gaz boru hatlarının da saldırılarda zarar gördüğünü, başkentteki pek çok ilçeye su verilemediğini aktardı. Arama-kurtarma ve itfaiye ekipleri pek çok bölgede yangın söndürme çalışması başlattı. Harkiv Bölge Valisi Oleh Synehubov da şehir merkezine bugün yerel saatle 07.30 sıralarında saldırı düzenlendiğini bildirdi. Telegram kanalından açıklama yapan Vali, saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini, 45 kişinin yaralandığını kaydetti. Saldırıların hemen ardından açıklama yapan Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuri Ihnat da 'durumun gerginliğini koruduğunu' ve hava kuvvetlerinin 'başka Rus saldırıları beklediğini' söyledi. (DIŞ HABERLER)