Rusya: Ukrayna'nın Belgorod'a saldırısında 10 kişi hayatını kaybetti

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Ukrayna'nın Belgorod'a saldırılarında aralarında bir çocuğun da olduğu 10 kişinin öldüğünü, 45 kişinin yaralandığını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Belgorod bölgesine Ukrayna tarafından düzenlenen saldırılarda biri çocuk olmak üzere 10 kişinin hayatını kaybettiği, 45 kişinin yaralandığı iddia edildi. 

Reuters'ın aktardığına göre, Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, 30 Aralık Cumartesi günü yaptığı ilk açıklamada, Ukrayna'nın Belgorod merkezinde bir yerleşim yerini hedef alan saldırısında iki çocuğun yaşamını yitirdiğini, çok sayıda yaralının olduğunu söylemişti. Bakanlık, ölü sayısını biri çocuk olmak üzere 10 kişi olarak revize etti.

'BELGOROD ÜZERİNDE 13 ROKET YOK EDİLDİ'

Belgorod Bölge Valisi Gladkov, dün şehirlerine saldırı düzenlendiğini ve bir kişinin yaşamını yitirdiğini bildirmişti. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kiev yönetiminin 29 Aralık'ta Rusya Federasyonunun topraklarındaki unsurlara yönelik çok namlulu roketatar ile terör saldırısı düzenleme girişimi engellendi. Hava savunma sistemlerince Belgorod bölgesi üzerinde 13 roket yok edildi" denilmişti.

UKRAYNA: ÖLÜ SAYISI 39'A YÜKSELDİ

Öte yandan, Ukraynalı yetkililer, dün Rusya'nın ülkenin başkenti Kiev ve batıdaki Lviv de dahil pek çok bölgesine füze ve insansız hava araçları (İHA) ile saldırı düzenlediğini iddia etmiş, bu saldırılarda en az 30 kişinin öldüğü açıklanmıştı. 30 Aralık Cumartesi günü Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'daki ölü sayısının 39'a yükseldiği, 159 kişinin yaralı olduğu belirtildi.

Polonya da dün hava sahasına Ukrayna tarafından 'tanımlanamayan uçan bir cismin' girdiğini bildirmiş, bu cismin Rusya'ya ait füze olduğu değerlendirmesinde bulunmuştu. Bunun üzerine Rusya'nın başkent Varşova'daki maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak olayla ilgili izahat istenmişti. Rus maslahatgüzar ise kendisine bu iddialarla ilgili hiçbir kanıt sunulmadığını savunmuştu. (DIŞ HABERLER)