Ukrayna: Rusya'nın hava saldırılarında en az 18 kişi hayatını kaybetti

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın aralarında başkent Kiev ve Polonya sınırındaki Lviv dahil bir dizi bölgeye füze ve insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlediğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna, Rusya'nın başkent Kiev ile ülkenin batı, güney ve doğu bölgelerine düzenlediği insansız hava aracı (İHA) ve füze saldırılarında en az 18 kişinin öldüğünü, 60 kişinin yaralandığını ileri sürdü. Saldırı düzenlenen yerler arasında bir doğum hastanesinin de yer aldığı, bir depoda enkaz altında kalanların olduğu iddia edildi. Ukrayna'dan yapılan ilk açıklamada, ölü sayısının en az 10 olduğu belirtilmişti.

Reuters'ın haberine göre, Dnipro kentindeki bir doğum hastanesi ile Lviv ve Harkiv'deki binaların saldırılarda zarar gördüğü belirtildi. Saldırılarda onlarca kişi yaralandı. Başkent Kiev'de iki kişinin hayatını kaybettiği doğrulanırken, Belediye Başkanı Vitali Kliçko, saldırıda zarar gören bir deponun enkazında kalanların olduğunu açıkladı. Dnipropetrovsk bölgesinde de beş kişinin saldırı sonucu öldüğü belirtildi. Yerel yetkililer, Zaporijya bölgesinde de bir kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

'BUNUN DEVASA BİR SALDIRI OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİZ'

Odesa kentindeki saldırıda da üç kişinin yaşamını yitirdiği, aralarında iki çocuğun da olduğu en az 15 kişinin yaralandığı ifade edildi. Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuriy Ihnat, bugün yaşanan saldırılara ilişkin televizyonda yayınlanan açıklamasında, "Bunun devasa bir saldırı olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı. Enerji Bakanlığı, hava saldırısının ardından dört bölgede elektrik kesintilerinin yaşandığını bildirdi. 

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Polonya ile sınırı bulunan Lviv'e yönelik saldırılarda şehirdeki kritik altyapı tesisleri de zarar gördü. Ukrayna Başbakanı Denys Shymal, "Düşman, toplumsal ve kritik altyapıyı hedef aldı" diye konuştu.

Hava Kuvvetleri, konuya ilişkin açıklamasında, Rusya'nın düzenlendiğini ileri sürdüğü saldırılarda hipersonik füzelerin, seyir füzelerinin ve balistik füzelerin kullanıldığını, bunların arasında müdahale etmenin son derece zor olduğu füzelerin de yer aldığını belirtti. (DIŞ HABERLER)