Ukrayna: Rusya'nın füze saldırılarında 21 kişi hayatını kaybetti

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın başkent Kiev dahil pek çok şehre düzenlediği füze saldırılarında en az 21 kişinin hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna, Rusya'nın aralarında başkent Kiev'in de bulunduğu birçok kente sabah saatlerinde hava saldırıları düzenlediğini, saldırılarda en az 21 sivilin yaşamını yitirdiğini iddia etti. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Ukrayna'nın Uman kentindeki yerel yetkililer, bazı binalara füzelerin isabet etmesi sonucu en az 19 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Dinyeper'de de Belediye Başkanı Boris Filatov, kentte bir kadın ve üç yaşındaki bir kız çocuğun yaşamını yitirdiğini, üç kişinin yaralandığını açıkladı.

'KİEV'E ATILAN 23 FÜZEDEN 21'İ VURULDU'

Interfax haber ajansına göre Kremençuk ve Poltava kentlerinde de patlamalar olurken, Ukraynalı yetkililer başkent Kiev'e atılan 23 füzeden 21'inin ve iki silahlı hava aracının hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu söyledi.

Askeri yetkililer, başkent Kiev'in 51 gün aradan sonra ilk kez füze saldırısına hedef olduğunu kaydetti. Kentte ölen ya da yaralanan olup olmadığı ise henüz netlik kazanmadı. (DIŞ HABERLER)