Putin'den ilhak ettiği bölgelere ilk ziyaret

Rusya'nın Pasifik Filosu, denetim kapsamında 'savaşa yüksek hazırlık' durumuna geçirilirken, Devlet Başkanı Putin Ukrayna savaşının başından bu yana ilk defa Herson ve Luhansk'ı ziyaret ettti.

Foto: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Baltık Filosu'nun denetim kapsamında 'savaşa yüksek hazırlık' durumuna geçirildiği açıklandı.

AA'nın aktardığına göre, Baltık Filosu'nun basın servisinden yapılan açıklada, filonun Baltık Denizi'nde bulunan üssündeki kuvvetlerin denetim kapsamında savaşa yüksek hazırlık durumuna geçirilerek tatbikata başladığı bildirildi.

PASİFİK FİLOSU DA 'SAVAŞA YÜKSEK HAZIRLIK' DURUMUNA GEÇMİŞTİ

Rusya'nın Krasnodar bölgesinde düzenlenen tatbikatta, filoya bağlı bin 500'den fazla asker, 10 savaş gemisi, 50 askeri teçhizat ile uçaklar ve helikopterler yer alırken, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 14 Nisan'da, söz konusu denetim kapsamında Pasifik Filosu'nun da 'ddiğini açıklamıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün, Şoygu'ya Rus filolarında denetimleri sürdürme talimatı vermişti.

PUTİN'DEN HERSON VE LUHANSK'A İLK ZİYARET

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Ukrayna'da yasa dışı ilhak ettiği Herson ve Luhansk bölgelerine bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu, Putin'in 24 Şubat 2022'de savaşın başlamasından bu yana Ukrayna cephesinin en önlerine gerçekleştirdiği ilk ziyaret olma özelliği taşıyor.

Kremlin’den ziyarete ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın Herson şehrine giderek “Dinyeper” adlı muharebe grubunun merkezini ziyaret etti.

Burada Herson ve Zaporijya bölgelerindeki durumla ilgili bilgi alan Putin, Luhansk bölgesine de giderek burada da “Vostok” adlı muharebe grubunun merkezini ziyaret etti ve bölgedeki durumla ilgili askeri yetkililerle görüştü. Kremlin'den yapılan açıklamada, ziyaretlerin ne zaman gerçekleştirildiğine ilişkin bilgi verilmedi.

Putin, Herson ve Luhansk bölgelerini ilk defa ziyaret ederken, 18 Mart’ta Donetsk bölgesine bağlı Mariupol kentine gitmişti. Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgeleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 30 Eylül 2022'de Kremlin Sarayı'nda düzenlen törende imzaladığı belgelerle yasa dışı olarak ilhak edilmişti. (DIŞ HABERLER)