Rusya ‘yanlışlıkla’ Rus kentini bombaladı: 2 yaralı

Rusya Savunma Bakanlığı, bir Rus savaş uçağının yanlışlıkla Ukrayna sınırındaki Belgorod şehrini bombaladığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya’ya ait bir savaş uçağının yanlışlıkla Rusya’nın Ukrayna sınırındaki Belgorod kentini bombaladığını duyurdu. Oluşan patlamada iki kadın yaralanırken birkaç bina da hasar aldı. Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, patlamanın kent merkezinde 20 metre genişliğinde bir krater yarattığını söyledi.

‘SAVAŞ UÇAĞI, YANLIŞLIKLA MÜHİMMATINI BOŞALTTI’

Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, bir Rus SU-34 savaş uçağı dün (20 Nisan) yerel saatle 22.15 sıralarında yanlışlıkla mühimmatını boşalttı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda bir otomobilin bir binanın çatısına fırladığı görüldü.

UKRAYNA’YI BOMBALAYAN RUS UÇAKLARI ŞEHRİN ÜZERİNDEN UÇUYOR

370 bin kişilik Belgorod, Ukrayna sınırına 40 kilometre uzaklıkta. Ukrayna’nın en büyük ikinci kenti Harkov’un kuzeyinde bulunan şehir, 24 Şubat 2022’de başlayan Rusya-Ukrayna savaşının başından bu yana sık sık top atışlarının hedefi oldu. Ukrayna’ya saldırmak üzere havalanan Rus uçakları da düzenli olarak bu kentin üzerinden uçuyor. (BBC Türkçe)