Ukrayna: Rusya Odessa'ya saldırdı, 4 kişi hayatını kaybetti

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın İran yapımı Şahid insansız hava araçlarıyla (İHA) güneydeki liman kenti Odessa'da konut olarak kullanılan çok katlı bir binaya saldırdığını ileri sürdü.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın Odessa liman kentinde bulunan bir apartmana insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediğini iddia etti. Saldırıda, aralarında 3 yaşında bir çocuğun da olduğu dört kişi hayatını kaybetti, sekiz kişi yaralandı. 

Reuters'ın aktardığına göre, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, "Rusya, sivillerle savaşmaya devam ediyor. Düşman İHA'larından biri Odessa'da bir konutu vurdu. 18 daire yok edildi" ifadelerini kullandı. Zelenskiy'nin paylaştığı videoda, çok katlı bir binada hasar olduğu, onlarca arama-kurtarma personelinin apartmanın enkazı arasında çalışma yaptığı görüldü. 

ZELENSKİY: RUSYA, İRAN YAPIMI İHA'LARLA SALDIRDI

Zelenskiy, açıklamasında, saldırının İran yapımı bir Şahid İHA'sı ile gerçekleştirildiğini de savundu. Odessa Bölge Valisi Oleh Kiper de yerel saatle 08.30 sıralarında yaptığı açıklamada, olay yerindeki enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü, bir erkeğin enkazdan sağ çıkarıldığını bildirdi. Ukrayna'nın Suspilne kamu yayıncısı ise yerel savcılara dayandırdığı haberinde, saldırı sonrasında altı kişiye halen ulaşılamadığını aktarmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)