Ukrayna: Rusya'nın saldırılarında 6 kişi öldü

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın Odessa, Dnipro ve Donetsk bölgelerine İHA ve füzelerle saldırdığını, son 24 saatte düzenlenen saldırılarda altı kişinin öldüğünü, 12 kişinin yaralandığını iddia etti.

Fotoğraf: Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Odessa Bölge Valisi Oleh Kiper, Rusya'nın üst üste ikinci kez kente insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediğini ileri sürdü. Konutların olduğu bir binayı hedef aldığı iddia edilen saldırıda bir kişinin öldüğü, üç kişinin yaralandığı açıklandı.

Bugün itibarıyla üçüncü yılına giren savaşta, dün akşam gerçekleştirildiği öne sürülen saldırının Rusya'nın Ukrayna'nın Odessa liman kentine düzenlediği üst üste ikinci saldırı olduğu iddia edildi. Son 24 saat içinde Ukrayna'nın farklı bölgelerinde düzenlenen saldırılarda toplam altı kişinin öldüğü, 12 kişinin ise yaralandığı bilgisi verildi.

'DNİPRO VE DONETSK'TEKİ SALDIRILARDA ÜÇ KİŞİ ÖLDÜ'

Reuters'ın aktardığına göre, Odessa Valisi Kiper, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, saldırı sonrası enkaz altından bir erkeğin cesedinin çıkarıldığını, ağır yaralanan üç kişinin ise hastaneye kaldırıldığını söyledi. Olay yerinden paylaşılan görüntülerde de bir binanın alevler içinde olduğu ve arama-kurtarma ekiplerinin olay yerinde olduğu görüldü.

Ukrayna'nın güneydoğusundaki Dnipro kentinde de Rus İHA'ları tarafından bir apartmana saldırı düzenlendiği, bu saldırı sonucunda iki kişinin yaşamını yitirdiği iddia edildi. Dnipropetrovsk Böleg Valisi Serhiy Lysak, binanın en üst iki katının zarar gördüğünü söyledi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Yardımcısı Oleksiy Kuleba da Donetsk'te cepheye yakın bir bölgede düzenlenen saldırıda bir sivilin öldüğünü bildirdi. 

'31'İ İHA'DAN 23'Ü VURULARAK DÜŞÜRÜLDÜ'

Ukrayna Hava Kuvvetleri, saldırılara ilişkin açıklamasında, Rusya'ya ait olduğunu ileri sürdüğü 31 İHA'dan 23'ünün vurularak düşürüldüğünü belirtti. Açıklamada, Rusya'nın onlarca İran yapımı Şahid İHA'sı ve altı füze de kullandığı iddia edildi. Ukrayna Ordusu Güney Kuvvetleri, gece boyunca Odesa bölgesinde altı İHA'ya müdahale edildiği bilgisini verdi. Saldırılarda füze de kullanıldığı ancak hedeflerini vuramadıkları belirtildi. 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)