Ukrayna: Rusya'nın Odessa'ya İHA saldırısında 3 kişi öldü

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın Odessa ve Dnipro'ya insansız hava araçlarıyla saldırdığını ileri sürdü. İki kentte üç kişi hayatını kaybetti, en az sekiz kişi yaralandı.

Fotoğraf: Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve Odessa Valisi Oleh Kiper, Rusya'nın güneydeki liman kentine insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediğini iddia etti. Odessa'daki ticari bir bölgeyi hedef aldığı söylenen saldırıda üç kişinin öldüğü açıklandı.

Reuters'ın aktardığına göre, Ukrayna ordusu, Rusya'nın gece boyunca ülkeye 31 İHA ile saldırı girişiminde bulunduğunu, Ukrayna hava savunma sistemlerinin bu İHA'lardan 23'ünü imha ettiğini ileri sürdü. Telegram kanalından açıklama yapan Ukrayna Ordusu Güney Kuvvetleri, dokuz İHA'ya müdahale edildiğini, fakat İHA'lardan birinin liman yakınlarında saldırı düzenlediğini kaydetti. Saldırının ardından yangın çıktığı açıklandı.

VALİ LYSAK: DNİPRO'DA SEKİZ KİŞİ YARALANDI

Telegram'dan paylaşılan mesajda, itfaiye görevlilerin bir kişinin cesedine ulaştığı, enkaz altında kalan başka kişilerin de olabileceği bilgisi verildi. Odessa Bölgesel Valisi Kiper de Telegram'dan yaptığı açıklamada iki kişinin daha cesedinin enkaz altından çıkarıldığını belirtti. Mesajda, "Düşman saldırısı sonucu toplam üç kişi öldü" denildi. 

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada ise Rusya'nın füzelerle de saldırı girişiminde bulunduğu ancak fırlatılan füzelerin hedeflerini vurmakta başarısız olduğu iddia edildi. 

Ukrayna'nın merkezindeki Dnipro kentinde de bir Rus İHA'sı ile çok katlı bir binaya saldırı düzenlendiği, bu saldırıda da sekiz kişinin yaralandığı ileri sürüldü. Bölge Valisi Serhiy Lysak, olay yerinde gece boyunca arama-kurtarma çalışması yapıldığını bildirdi. 

MEDVEDEV: ODESSA, EVE GEL

24 Şubat 2022 tarihinde başlayan Rusya-Ukrayna savaşı, cumartesi günü üçüncü yılına girecek. Savaşa ilişkin değerlendirmede bulunan Rusya'nın eski devlet başkanı ve mevcut Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Rusya basınına verdiği demeçte, aralarında Odessa'nın da olduğu pek çok yeri daha alabileceklerini savunmuştu.

"Nerede durmalıyız? Bilmiyorum" diye konuşan Medvedev, "Çok fazla ve çok ciddi çalışmalıyız. Kiev mi olacak? Evet, muhtemelen Kiev olmalı. Şimdi değilse bile o zaman daha sonra bir zamanda, belki de bu çatışmanın gelişiminin başka bir aşamasında..." ifadelerini kullanmıştı. Ukrayna'nın güneyindeki liman kenti Odessa'nın da Rusya'nın kontrolüne geçmesi gerektiğini savunan Dmitriy Medvedev, "Odessa, eve gel. Bu kentin tarihi, orada ne tür insanların yaşadığı ve hangi dili konuştukları dolayısıyla Rusya Federasyonu'nda Odessa'yı bekliyoruz. O bizim Rus kentimiz" açıklamasında bulunmuştu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)