Atatürk heykeli: Galatasaray başkanına benziyor!

Balıkesir'de yeni açılan bir AVM'deki Atatürk heykeli gündem oldu. Ziyaretçiler, heykelin Atatürk'e benzemediğini belirterek AVM yönetimine şikayette bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir'de önceki gün açılışı yapılan bir alışveriş merkezinin 'balmumu heykeli müzesi'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli olduğu iddia edilen bir eser sergilenmeye başladı. Törene katılanların heykeli Atatürk'e benzetemediği belirtildi. Açılış törenine Vali ve milletvekillerinin de katıldığını hatırlatan ziyaretçiler "Bunu onlar da mı görmedi. Böyle rezalet olmaz" diye tepki gösterdiler.

Sözcü'den Mehmet Andaç'ın haberine göre, Balıkesir’de önceki gün 100 milyon dolara mal olan bir alışveriş merkezinin açılışı yapıldı. AVM'nin açılışına Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Zeki Kafaoğlu, Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, Esas Holding CEO'su Kazım Köseoğlu, ilçe belediye başkanları, Balıkesir iş dünyası ve davetliler katıldı. Merkez Altıeylül ilçesindeki adliye kavşağı yanında hizmet verecek olan AVM’de açılışa özel 28 sanatçının hazırladığı balmumu müzesi de gelen ziyaretçilere sergilendi.

Bu ay sonuna kadar açık kalacağı öğrenilen müzeye giren ziyaretçiler, müze görevlilerinin “Atatürk heykeli” diye tanıttığı eserin Atatürk’e benzemediğini iddia ederek tepki gösterdi.

'MUSTAFA CENGİZ’E DAHA ÇOK BENZİYOR'

Konuyla ilgili açıklama yapan bir ziyaretçi heykeli, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’e daha çok benzediği belirterek, “Biz açılışa geldik. Gelmişken de Balmumu Müzesi’ni de gezelim dedik fakat Atatürk balmumu heykeli hiç kendisine benzememiş. Biz daha çok Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’e benzettik. Umarım bu yanlış düzeltilir” dedi.

Birçok kişi, heykelin Atatürk’e benzemediğini söyleyerek, alışveriş merkezi yönetimine şikayetlerini iletti.

Müzeden açıklama: Amatör kamerayla çekildiMüzeden açıklama: Amatör kamerayla çekildi