Müzeden açıklama: Amatör kamerayla çekildi

Balmumu Heykel Müzesi'nden 'Atatürk' açıklaması: çekim, amatör bir kamerayla yapılmış olup, ışık yansıması ve yetersiz görüntü kalitesiyle bir araya geldiği için heykel gerçekte olduğundan çok farklı görünmektedir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir'de önceki gün açılışı yapılan bir alışveriş merkezinin 'balmumu heykeli müzesi'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli olduğu iddia edilen bir eser sergilenmeye başladı. Törene katılanların heykeli Atatürk'e benzetemediği belirtildi. Açılış törenine Vali ve milletvekillerinin de katıldığını hatırlatan ziyaretçiler "Bunu onlar da mı görmedi. Böyle rezalet olmaz" diye tepki gösterdiler.

Balmumu Heykel Müzesi tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye’nin ilk Balmumu Heykel Müzesi olarak sonsuz saygı duyduğumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli ile ilgili haberler bizi derinden üzmüştür. Balıkesir’de 2 gün önce ziyarete açtığımız müzemizin bugüne kadar 2000 ziyaretçisi oldu ve hiçbir ziyaretçimizden bu yorumları almadık. Daha önce 2008 yılında Balıkesir’de başka bir alışveriş merkezinde yine aynı heykellerimiz sergilendi. Gelen olumlu tepkilere istinaden Balıkesir Müzesi Atatürk Heykelini sergilemeyi talep etti. Yine bizim tarafımızdan yaptırılan Atatürk Heykeli (kalpaklı gençlik hali) orada da hala sergilenmektedir. Buradaki, Atatürk Heykelimizin aynısı Sayın Ülkü Adatepe’nin (Atatürk’ün manevi kızı) de açılışına katıldığı Yalova’daki Atatürk Köşkü’nde hala sergilenmektedir. Manevi kızlarından Sayın Emine Köseataç da gerçekleştirmiş olduğumuz birçok serginin açılışına katılmış olup, bu heykelimizin de makyajının yapılmasına katkıda bulunmuştur. Kendilerinin Atatürk Heykelinin Atatürk’e benzerliği konusunda gösterdiği duygusal yaklaşım bizi diğer tüm çalışmalarımız için de cesaretlendirdirmiştir.

Bugün yansıyan haberlerde yer alan çekim, amatör bir kamerayla yapılmış olup, ışık yansıması ve yetersiz görüntü kalitesiyle bir araya geldiği için heykel gerçekte olduğundan çok farklı görünmektedir.

Haberler nedeniyle son derece üzgün olduğumuzu bir kez daha tüm kamuoyuna belirtmek isteriz" ifadeleri yer aldı.

Atatürk heykeli: Galatasaray başkanına benziyor!Atatürk heykeli: Galatasaray başkanına benziyor!