Diyarbakır'da ölü sayısı 11'e yükseldi

Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü ek binasına yönelik patlamada ölenlerin sayısı 10'a yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da, dün düzenlenen ve 2'si polis toplam 9 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda, yaralılardan 2 kişi daha kurtarılamadı. Saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 11'e yükseldi. Ankara'dan gözaltına alınıp Diyarbakır'a getirilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Milletvekili Sırrı Süreya Önder'in de saldırı sırasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki TEM şubede oldukları belirtildi. Aynı binada gözaltında tutulan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 2 milletvekilinin ise, saat 05.30'da buradan çıkarılarak adliye binasına götürüldüğü ifade edildi.

Patlama sırasında, önceki gece Ankara'dan gözaltına alınıp özel uçakla Diyarbakır'a getirilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreya Önder'in Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yerleşkesinde yer alan TEM binasında olduğu belirtildi. Patlama yerleşkenin güneyinde meydana gelirken, Yüksekdağ ve Önder'in yerleşkenin kuzeyindeki TEM şubesinde adliyeye çıkış işlemleri yapıldığı öğrenildi. Patlamadan 15 dakika sonra Yüksekdağ ve Önder'in adliyeye çıkarıldığı belirtilirken, aynı yerde gözaltında olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Milletvekili Ziya Pir ve Gülser Yıldırım'ın ise saat 05.30 sıralarında binadan çıkarılıp adliyeye götürüldükleri kaydedildi.

Diyarbakır patlamasından görüntülerDiyarbakır patlamasından görüntüler

Diyarbakır Valiliği: PKK yaptıDiyarbakır Valiliği: PKK yaptı

Diyarbakır saldırısını IŞİD üstlendiDiyarbakır saldırısını IŞİD üstlendi

Sırrı Süreyya Önder: Diyarbakır saldırısı biz içerideyken yapıldıSırrı Süreyya Önder: Diyarbakır saldırısı biz içerideyken yapıldı

HDP: Diyarbakır saldırısı araştırılsınHDP: Diyarbakır saldırısı araştırılsın

Diyarbakır saldırısını TAK üstlendiDiyarbakır saldırısını TAK üstlendi

DAHA ÖNCE GÖZALTINA ALINANLAR DA VARDI

Patlama ile birlikte olay yerinde 5 metre derinliğinde 10 metre çapında çukur açıldı. Saldırı sırasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan spor salonda çoğu HDP ve DBP'li daha önce gözaltına alınan 44 kişi bulunduğu belirtildi. Patlamada can veren polis memuru İsmail Mavitaş ile HDP eski Çüngüş İlçesi Başkanı Recai Altay'ın salonda olduğu ve burada yaşamlarını yitirdiği öğrenildi.

ÇUKUR KAPATILDI, 12 BİN KİŞİ ETKİLENDİ

Patlamadan bir gün sonra olayın gerçekleştiği noktada polis ekiplerinin çalışması devam ederken, yolun trafiğe açılmadığı görüldü. Patlama noktasında oluşan çukur kapatılırken, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan olay yerinde incelemelerde bulundu. Patlamada işyerleri zarar görenler yaralarını sarmaya çalışırken, saldırıdan yaklaşık 12 bin kişinin etkilendiği belirtildi. Patlama sırasında evleri hasar gören ve kullanılamaz hale gelen bazı kişiler teröre tepki gösterirken, hasar tespit çalışmaları sürdürülüyor.

UÇAK KORKUSU OLAN ÖNDER ÖZEL UÇAK İLE GETİRİLMİŞ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreya Önder'in uçak korkusu olmasına rağmen partinin Eş Genel başkanı Figen Yüksekdağ ile birlikte özel uçak ile Diyarbakır'a getirildiği belirtildi. Çözüm süreci döneminde HDP'nin İmralı heyeti üyesi olan ve uçak korkusu nedeniyle İmralı-Ankara-Kandil arasında her sefer yaklaşık 6 bin kilometreyi karayolu ile kateden Önder'in gözaltına alınmasından sonra Yüksekdağ ile Diyarbakır'a özel uçak ile getirildiği belirtildi. (DİYARBAKIR/DHA)