Sırrı Süreyya Önder: Diyarbakır saldırısı biz içerideyken yapıldı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gözaltına alınıp serbest bırakılan üç HDP'li vekilden Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır'da dün meydana gelen bombalı saldırının kendileri emniyet binasındayken yapıldığını söyledi. Önder, "Diyarbakır'da yaşanan bombalı saldırı biz içerde gözaltındayken yapıldı" diye konuştu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir de, bombalı araç saldırısının asıl hedefin gözaltında bulunan HDP’liler olduğunu ve saldırıda yaşamını yitirenlerden birinin HDP'li olduğunu söylemişti.

Diyarbakır Valiliği ve Başbakan Binali Yıldırım saldırıyı PKK'nin üstlendiğini açıklamış anca gece saatlerinde, IŞİD'in saldırıyı üstlendiği haberi gelmişti.

Ziya Pir: IŞİD saldırısında hedef bizdikZiya Pir: IŞİD saldırısında hedef bizdik

'BU MAHKEMELERİ TANIMAYAN SİZ DEĞİL MİYDİNİZ?'

Önder, kendilerine yöneltilen 'Neden çağırılınca ifade vermeye gitmediniz?' sorusuna yanıtında hükümete yüklendi:

"Siz daha çok değil, bundan kısa bir süre önce 'Biz bu mahkemeleri tanımıyoruz, bu mahkemelere güvenmiyoruz. Anayasa Mahkemesi, onu da tanımıyoruz' diyen babanız mıydı? Sizdiniz işte. Meclis'i 25 saat çalıştırdınız; günde bir saat daha olsaydı o bir saati de üstüne koyacaktınız. Geceli gündüzlü kendiniz için, bugün 'Neden gitmiyorsunuz?' dediğiniz o mahkemeler için siz 24 saat mesai verdiniz. Niye? İddialar hırsızlıktı. İddialar vurgundu talandı. İddialar çok daha vahimdi. Bundan kurtulmak için..."

Diyarbakır patlamasından görüntülerDiyarbakır patlamasından görüntüler

Diyarbakır Valiliği: PKK yaptıDiyarbakır Valiliği: PKK yaptı

Diyarbakır saldırısını IŞİD üstlendiDiyarbakır saldırısını IŞİD üstlendi

HDP: Diyarbakır saldırısı araştırılsınHDP: Diyarbakır saldırısı araştırılsın

Diyarbakır saldırısını TAK üstlendiDiyarbakır saldırısını TAK üstlendi