Diyarbakır saldırısını IŞİD üstlendi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü önündeki patlamayı IŞİD üstlendi. Valilik ve Başbakan Yıldırım saldırıyı PKK2nin düzenlediğini söylemişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da dün en az dokuz kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin de yaralandığı saldırıyı IŞİD üstlendi. Reuters ajansı, IŞİD'in saldırıyı üstlendiğine dair açıklamayı kendisine bağlı Amak sitesinden yaptığını duyurdu.

Bu hafta yayınlanan ve IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydında, "Türkiye'yi işgal edin ve güvenli olduğunu sandığı yerlere korku salın" ifadeleri yer almıştı.

DEVLET 'PKK' DEMİŞTİ

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Emniyet Müdürlüğü'nün Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet şubelerinin yer aldığı ek binası yakınlarında bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırı, HDP'li vekillere yönelik operasyondan hemen sonra düzenlenmişti. Diyarbakır Valiliği ve Başbakan Binali Yıldırım saldırıyı 'PKK'nin üstlendiğini' açıklamış, bu sözler Türkiye'de birçok yayın kuruluşunda "Saldırıyı PKK üstlendi" ifadeleriyle haberleştirilmişti. (Reuters)

Diyarbakır patlamasından görüntülerDiyarbakır patlamasından görüntüler

Diyarbakır Valiliği: PKK yaptıDiyarbakır Valiliği: PKK yaptı

Sırrı Süreyya Önder: Diyarbakır saldırısı biz içerideyken yapıldıSırrı Süreyya Önder: Diyarbakır saldırısı biz içerideyken yapıldı

HDP: Diyarbakır saldırısı araştırılsınHDP: Diyarbakır saldırısı araştırılsın

Diyarbakır saldırısını TAK üstlendiDiyarbakır saldırısını TAK üstlendi