Süleyman Soylu'nun kokainden tutuklanan Akat'la fotoğrafı çıktı

L’ACTONE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat uyuşturucu kaçakçılığı suçundan tutuklandı. Akat'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla fotoğrafı ortaya çıktı.

Süleyman Soylu ve Ali Osman Akat
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir kez daha adı suçla anılan bir kişiyle fotoğrafı medyaya yansıdı.

Kolombiya-Panama-ABD-Almanya ve son olarak Türkiye'ye gelecek olan, alıcı bölümünde Süleyman Y. yazılı kargo, Alman Federal Gümrük İrtibat Bürosu tarafından şüpheli olarak değerlendirildi.

Havalimanında 20-26 Kasım 2021 tarihlerinde iki ayrı kargo üzerinde yapılan incelemelerde, paket içinde 62 ve 49 kilogram olmak üzere toplam 111 kilogram siyah kokain tespit edildi. Yapılan tespit üzerine durum Türk makamlarıyla paylaşıldı.

Eski Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı ve L'ACTONE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat, kokain kaçakçılığından tutuklandı.

Sabah gazetesinin haberinin ardından Akat ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. Ali Osman Akat’ın ile Süleyman Soylu ile çektirdiği fotoğraf sosyal medyanın gündemine oturdu.

Öte yandan Akat'ın AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile de fotoğrafı ortaya çıktı.



BU İLK DEĞİL

Süleyman Soylu bu yıl ocak ayında da Brezilya'da özel uçakta 1,3 ton kokain ele geçirilmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan iş insanı Şeyhmus Özkan ile fotoğrafı medyaya yansımıştı.

Daha önce de Soylu'nun ABD'nin talebiyle 'kara para aklama' suçlamasıyla Avusturya'da tutuklanan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın özel jetini kullananlar arasında olduğu ortaya çıkmış ve uçağa binerken çekilen görüntüleri yayınlanmıştı.

Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yan yana çekilmiş fotoğrafının ortaya çıkması da gündeme oturmuştu.

Süleyman Soylu'nun, geçmişte Suriye'deki El Nusra Cephesi ile yan yana savaşan 2. Sahil Tümeni'nden Emrah Çelik ile de fotoğrafı yayınlanmıştı. (HABER MERKEZİ)