Soylu 'kart siyasetçiler', emniyet 'aşağıdan' dedi

Boğaziçi Üniversitesi'nde dün 159 öğrencinin gözaltına alınmasına kamuoyunda tepkiler gelirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından yeni açıklamalar geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'nde Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilere yönelik müdahalelere ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yeni açıklamalar geldi.

159 öğrencinin dün gün boyu düzenlenen eylemler sırasında gözaltına alındığı Boğaziçi'ndeki tepkiyi gerçekleştiren öğrenciler için, "Kabe-i Muazzama'ya hakaret eden LGBT sapkınları" ifadesini kullanan Soylu, 'olan biteni izleyen Boğaziçi sakinleri' diye seslendiği üniversite bileşenlerine de, "Hayatta hiç bir başarının altında imzası olmayan, bir ajansın elinde oyuncak olan, solcu bile olamayan kart siyasetçilerin tuzağına düşmeyin..." diye seslendi.
"Tuzağa düşmeyin" notuyla paylaştığı mesajda Soylu şunları söyledi:
"Kabe-i Muazzama'ya hakaret eden LGBT sapkınlarına müsamaha göstermeli miyiz?
Elbette hayır

Rektörlük binasını işgale kalkan LGBT sapkınlarına müsamaha göstermeli miyiz?
Elbette hayır
-
Boğaziçi’nin olan biteni izleyen sakinlerine bir sözüm var:
Hayatta hiç bir başarının altında imzası olmayan,bir ajansın elinde oyuncak olan, solcu bile olamayan kart siyasetçilerin tuzağına düşmeyin...

Sizden beklentimiz, bilimsel başarı,
Sizden beklentimiz, okul başarısı,
Sizden beklentimiz, Büyük ve Güçlü Türkiye’ye hazırlanmanızdır."

Soylu'nun cumartesi günü yaptığı ve yine LGBTİ'lere yönelik nefret içeren paylaşımı Twitter tarafından engellenmişti.


EMNİYET: YALAN VİRÜSÜYLE DE MÜCADELE EDİYORUZ

Dünkü eylemler sırasında bir sivil polisin öğrencilere müdahalesi sırasındaki 'aşağı bak' sözleri ile ilgili bir açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü de söz konusu polisin 'aşağıdan' dediğini savunarak, "Polisimiz pandemi ortamında yalan virüsüyle de mücadele ediyor" paylaşımını yaptı. Paylaşımda olay anına ilişkin iki farklı basın kurumu tarafından yayınlanan görüntüler ve altyazılar da yer aldı. "Asagibakmayacagiz" başlığı Twitter'da dünden itibaren TT'de birinci sırada yer alıyor.  

 

 



Etiketler Boğaziçi