Boğaziçili öğrencilerin 98'i serbest bırakıldı

Boğaziçi Üniversitesi'nde dün akşam saatlerinde gözaltına alınan 159 öğrenciden 98'i ifadelerinin ardından sabaha doğru serbest bırakıldı. Öğrenciler bir kez daha "Aşağı bakmıyoruz bundan sonra da size" diye haykırdı.

Serbest bırakılan öğrenciler alkışlı protestoda bulundu.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'ne 12 Eylül askeri darbesinin ardından ilk kez bir rektör atanmasının ardından başlayan protestolar devam ediyor. Üniversitede gündüz saatlerinde gözaltına alınan 101 kişinin ardından akşam saatlerinde de kampüse giren polis tarafından 58 öğrenci daha şiddet uygulanarak gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 159 öğrenciden 98'i ifadelerinin ardından sabaha doğru serbest bırakıldı. Öğenciler serbest bırakıldıktan sonra "Aşağı bakmıyoruz bundan sonra da size" diye haykırarak, alkışlı protestoda bulundu. Öğrenciler, tutuklanan ve gözaltındaki tüm arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

'AŞAĞI BAK' SALDIRISI BÜYÜK TEPKİLERE NEDEN OLDU

Dün gündüz saatlerinde üniversite kampüsü önünde yürüyen öğrencilere bir polis amirinin, "Aşağı bak, terbiyesiz" diye bağırarak saldırması ve ardından gözaltılar büyük tepkiye neden olmuştu. Sosyal medyada dün "#AşağıBakmayacağız" etiketiyle yüz binlerce tweet atıldı. Kimi sanatçılar ve siyasetçiler de bu etiketle paylaşımda bulunu.

KADIKÖY'DE BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Öte yandan bugün saat 18.00'de Kadıköy Rıhtım'da "Aşağı bakmayacağız" sloganıyla basın açıklaması yapılacak. Boğaziçi Dayanışma'nın çağrısıyla yapılacak açıklamada, tutuklanan ve gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılması ve üniversiteye seçim yapılmadan atanan Melih Bulu'nun görevi bırakması talebi haykırılacak. (HABER MERKEZİ)