Soylu: Gare'ye giden HDP'li Dilan Dirayet Taşdemir

Garê operasyonuna ilişkin Meclis'te yaptığı açıklamada 'HDP'li bir vekilin Gare'ye gittiğini biliyoruz" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, o ismin Dilan Dİrayet Taşdemir olduğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- TBMM'deki Garê konuşmasında "Gare'ye giden HDP'li bir kadın milletvekili var" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamasını televizyon ekranından yaptı. A Haber'e konuşan Soylu, '2017'de teslim olan bir PKK'linin anlatımları'na dayanarak bu ismin HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir olduğunu öne sürdü.

'BİZİM İKNAMIZ SONUCU GELDİ'

"Aslında başka milletvekilleri de var" diyen Soylu'nun konuya dair iddiaları özetle şöyle: "2017’de terör örgütüne katılan biri, bizim iknamız sonucu geldi Türkiye'ye, adalete teslim oldu. Bunlar geldiği zaman terör örgütlerinin korkusu, bizim bu kişilerle yaptığımız mülakatlardır. Bu mülakatlarda, bizim de daha önce tespit ettiğimiz ve bununla teyit ettiğimiz bir süreç oluşuyor. 2017 yılında ilk önce Nusaybin ve Kızıltepe’ye geliyor, sosyal medyadan tanıştığı birisinin ikna etmesiyle birlikte terör örgütüne katılmayı kabul ediyor. Ardından hemen kendisine bir telefon numarası veriliyor, onu da söyleyeceğim HDP Siirt eski milletvekili Hatice Kocaman’a ait.

'BİRLİKTE ARABAYA BİNİYORLAR''

Kocaman’ı arıyor diyor ki; ‘terör örgütüne katılmak istiyorum, sizin telefonunuzu bana verdiler.’ Dediği şey şu: 'Benim başımı belaya mı koyacaksın. Telefonda böyle şeyleri konuşma. Şuraya gel.' Onun evinde kalıyor. Ardından onun yol göstermesiyle terör örgütüne katılıyor. Gare’de eğitimlerini alıyor. En nihayetinde Gare’den Mahmur’a gidileceği söyleniyor. Gare’den birisiyle birlikte arabaya biniyorlar. Yanındaki diyor ki 'bunu tanıdın mı?', 'Hayır tanımadım' deyince bu Dilan Dirayet Taştemir, HDP Ağrı milletvekili diyor.

'BAŞKA MİLLETVEKİLLERİ DE VAR'

Gare’de karşılaştığı milletvekili ise daha yeni, bu 2017’de olan bir olay. Aslında bildiğimiz başka milletvekilleri de var, size bir cümle daha söyleyeyim. Bu terör örgütünün yukarısındakiler Kandil’e Avrupa derler, kendi aralarında geliştirdikleri kod adları."

'PKK DİNSİZLEŞTİRMEK İÇİN KURULDU'

Soylu PKK'nin “Bir kadın örgütü olduğunu” ve “İnsanları İslam'dan uzaklaştırmak için kurulduğunu iddia etti: “Ve PKK’nın tamamı dinsizleştirilmek üzere kurulmuştur. PKK ne yapıyor? Türkiye'nin medreselerini, İslam'a olan bağlılığı açısından Doğu ve Güneydoğu'yu hedef aldı. İnsanları İslam'dan uzaklaştırmak için. PKK, aile bağlarına, kadın-erkek ilişkilerine yönelik bir anlayış ortaya koydu. Avrupa ile bir noktada özdeşleşmek için adımlar attı. PKK bir kadın örgütüdür. Ailenin yapısı oradaki kadındır. Burada bu etkiyi ortaya koyabilmek için, kadını başka bir noktaya taşıyabilmek için bunu istismar etmiştir. PKK sadece bir silahlı terör örgütü değildir, aynı zamanda kültürel terörizm ortaya koyuyor. Kadınları ürküterek sindirerek, aileden koparmak istiyorlar.

PKK sadece bir silahlı örgüt değildir PKK aynı zamanda bir kültürel terörizm örgütüdür. Orada bir kültürel terörizm ortaya koymaktadır. İnanç, sadakat, ahlak… Bütün bunların tamamını perişan etmiştir.”

'BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNİN AİLELERİNİ ARADIK'

“Boğaziçi eylemlerine katılan 189 şahsın terör örgütü ile bağlantısı çıktı” iddiasını da yineleyen Süleyman Soylu öğrencilerin ailelerini aradıklarını da doğruladı: "150 öğrencinin ailesine bilgilendirme yaptık. ‘Bakın terör örgütleri bu işe girdi ne olursunuz siz de yardımcı olun, çocuklarımızı buradan çekip çıkaralım’ dedik. 150 aile ‘üstümüze düşeni yapacağız’ dedi. Bazı ideolojik aileler ‘Siz bu işe karışmayın’ dedi."

'KAVALA, AYŞE BUĞRA, ÜSTÜN ERGÜDER'

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolar hakkında konuşan Bakan Soylu, eski Rektör Üstün Ergüder'i aradığını açıkladı ve şunları söyledi: "Ben Gezi iddianamesini okudum, tüylerim ürperdi… Kavala sistemi kurmuş, eşi de Boğaziçi Üniversitesi’ne konuşlanmış. Ben birini daha aradım. Bu işlere girmemesi lazım geldiğini söyledim. Üstün Ergüder bu işlerin göbeğindedir. Eski rektör. Hala bu işi kaşımak için yazılar yazıyor, tahrik ediyor. Hadi reddetsin de göreyim. 80 yaşında yazık. Bu ahlaksızlığın dibidir ve biz buna pirim vermedik ve vermeyeceğiz. Öyle Gezi mezi bekleyenler avuçlarını yalarlar.  Bu ülkenin ekmeğiyle büyümüş. Orada oturacaklar, çocuklarımıza sırtını dönecekler. Dönenlerin çoğunluğu emekli öğretim üyeleri, ayıp bu ya… Sizden beklediğimiz bu mu? Sizin ilminizi, eğitiminizi kim engelledi? Tam tersi!” (HABER MERKEZİ)