Soylu 'ayak kırmayı' savundu: İyi onlar çocuklarımızı zehirlesin, biz de öküzün trene baktığı gibi bakalım

İçişleri Bakanı Soylu polislere uyuşturucu operasyonlarını gündüz yapmaları talimatı verdi, daha önce sarf ettiği "Uyuşturucu satıcılarının ayağını kırın" sözlerinin arkasında durduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2021'de Cumhuriyet tarihinin rekor uyuşturucu yakalamalarını yaptıklarını belirterek, “Arkadaşlar uyuşturucu operasyonlarını sabaha karşı yapmayın artık. Gündüz milletin gözünün önünde yapın. Gece yapıyoruz uyuşturucu operasyonlarını, çok anlatamıyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın, 1- 3 Şubat tarihleri arasında Antalya'nın Serik ilçesi Belek turizm bölgesindeki bir otelde düzenlenen değerlendirme toplantısının açılışına katıldı. 81 ilin şube müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Soylu, uyuşturucu madde bağlantılı ölüm sayısının 2017'de 941 iken 190'a gerilediğini belirtti.

Operasyonlarla rekor miktarda uyuşturucu ele geçirildiğini anlatan Soylu, "halen cezaevlerinde uyuşturucu suçundan 100 binin üzerinde kişi bulunmakta. Bu 15 Temmuz'da 35-36 bin civarındaydı" diye konuştu.

Uyuşturucunun en çok yüzde 48'le kişilerin kendi evlerinde kullandığını belirten Soylu ikinci sırada yüzde 27 ile metruk binaların geldiğini belirtti. "İlk metruk binalar tespitimiz Türkiye genelinde 30 bindi, işin üzerine biraz daha gittik, 50 bin, 75 bin, 90 bin ve en sonunda 109 bin 114 metruk bina tespiti yaptık ve bunlardan 74 bin 28'ini yıktık. 11 bin 562'sinin metrukluğunu rehabilite ederek giderdik, diğerlerinin işlemlerine devam ediyoruz."

'UYUŞTURUCU SATICILARININ AYAĞINI KIRIN' 

Söylu şöyle devam etti: "Uyuşturucu satıcıları da korkmalı, uyuşturucunun o ağababaları da baronları da hepinizden çekinmeli ve ürkmeli. Bizi eleştirdiler, eleştirdikleri nokta, ne demişiz, 'Uyuşturucu satıcılarının ayağını kırın.' İyi onlar çocuklarımızı zehirlesin, biz de öküzün trene baktığı gibi bakalım. Böyle bir şey olabilir mi?"

GÜNDÜZ OPERASYON TALİMATI

İçişleri Bakanı Soylu, narkotik birimlerinin uyuşturucu operasyonlarını gündüz de yapmalarını istedi. Soylu, “Arkadaşlar uyuşturucu operasyonlarını sabaha karşı yapmayın artık. Gündüz milletin gözünü önünde yapın. Gece yapıyoruz uyuşturucu operasyonlarını, çok anlatamıyoruz. Gündüz basalım, alalım ve gündüzün gözünde Türk polisinin, Türk jandarmasının nasıl mücadele ettiğini herkes ortaya koysun. Aleni bir şekilde yapıp, gerçekleştirin ve bunu bütün Türkiye'ye aynı şekilde yayalım. Sabah yapacağımız, gece yapacağımız vardır ama gündüz yapmaktan da imtina etmememiz lazım geldiğini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Yine özellikle adliyeye sevklerde dosyalarımızı en ince ayrıntısına kadar hazırlamak zorundayız" diye konuştu. (DHA)