Soylu: 1.5 ton esrar ele geçirildi, Allah nazardan korusun

Sedat Peker'in iddiaları nedeniyle gündeme gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir gemiye yapılan operasyonda 1.5 tonun üzerinde esrar ele geçirildiğini 'Allah nazardan korusun' notuyla paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin Kolombiya ve Panama'da ele geçirilen kokainler konusunda soru önergesi verdiğıi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Akdeniz'de Suriye açıklarında bir gemiye yapılan operasyon konusunda bilgi verdi. 

Soylu mesajında şu ifadeleri kullandı: "Sahil Güvenlik, Emniyet; Narkotik-Havacılık İHA-Özel Harekat birimlerimizce, Suriye açıklarında, uluslararası sularda büyük bir başarıya imza atıldı. Müdahale edilen gemide; 1.5 TONUN ÜZERİNDE ESRAR ELE GEÇİRİLDİ! Allah nazardan korusun."

 

Süleyman Soylu'nun esrar operasyonunu duyurduğu saatlerde CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde Panama ve Kolombiya'da yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucuyla ilgili Türkiye'de hangi adımların atıldığını sordu. Antmen önergesinde "Türkiye’de kim ya da kimler bu büyük kokain sevkiyatının içerisinde yer almaktadır? Konuyla ilgili olarak Panama polisiyle irtibata geçilmiş midir? Geçildiyse, Panama polisi hangi bilgileri vermiştir? Panama polisiyle iletişime geçilmediyse neden halen geçilmemiştir? Bu uyuşturucunun Türkiye’deki sahiplerinden mi korkulmaktadır?" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)