Şık'tan Küçükkaya'nın istifasına yorum: Bir de ilkeli olmaktan bahsediyor

TİP Milletvekili Ahmet Şık, Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa ettiğini duyuran Aykut Küçükkaya'nın açıklamasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili gazeteci Ahmet Şık, Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın görevinden istifa etmesiyle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 

Aykut Küçükkaya bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun'un toplu sözleşme öncesi editörlerin sendikadan istifa etmesini istediğini belirterek, “Cumhuriyet Gazetesi’nin savunduğu ilkelere yakışmayan, emek ve sendika karşıtı tavır nedeniyle tercihimi yazı işleri ekibimden, Cumhuriyet’e büyük emek veren tüm çalışma arkadaşlarımdan ve gazetem Cumhuriyet’le özdeşleşmiş sendikadan yana alıyorum“ ifadelerini kullanarak görevinden istifasını duyurmuştu.

Ahmet Şık ise yaptığı açıklamada Küçükkaya'nın açıklamasını eleştirerek "AKP/Pelikan çetesinin kurduğu komplo ile iş arkadaşlarının tutuklanmasında Alev Coşkun'un tetikçisi olarak görev ve rol almakla yetinmeyip bir de savcı tanıklığı yapan kişi ilkeli olmaktan, saygıdan bahsediyor" dedi. 


Şık diğer bir paylaşımında ise "TGS'nin o dönemki İstanbul İl Başkanı ve bir genel merkez yöneticisinin de komploya dahil olup savcıya tanıklık yaptığını, sendikanın ilkeleriyle çelişen bu duruma rağmen görevlerinde kaldıklarını da ekleyelim" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)