Sedat Peker'in uyuşturucu iddialarının araştırılmasını isteyen Uğur Dündar'a dava açıldı

Sedat Peker'in gündeme getirdiği uyuşturucu ağına ilişkin attığı tweet ve yaptığı yorum nedeniyle gazeteci Uğur Dündar hakkında 2 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sedat Peker'in öne sürdüğü uyuşturucu ağı ve bağlantılı cinayetlere ilişkin henüz bir adım atılmazken, söz konusu ifşaları aktarıp iddiaların araştırılmasını isteyen gazeteci Uğur Dündar'a dava açıldı. Sözcü gazetesi yazarı Dündar hakkındaki iddianameyi, ihbar üzerine İstanbul Beykoz Savcılığı hazırladı, Beykoz Asliye Mahkemesi tarafından da kabul edilerek 2 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Sözcü'den Ümit Türk'ün haberine göre, söz konusu ihbarı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı. Soylu'nun ihbarında, Uğur Dündar'ın, 25 Eylül 2021'de sosyal medya hesabından yaptığı, “Hayatım mafyalar, suç örgütleri, hırsızlar, hortumcular, uyuşturucu baronlarıyla mücadele etmekle geçti. Sedat Peker hakkında da haber yaptım. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki artık halk, onu bir suç örgütü lideri olarak değil, temiz toplum savaşçısı olarak görüyor” paylaşımı ile bir televizyon programında sarfettiği, “Peker yolsuzluk ve hırsızlar konusunda irin toplamış bir çıbana iğne batırdı. Hakikat adına teşekkür etmemiz lazım” değerlendirmesi, 'suçu ve suçluyu övmek' olarak nitelendirildi.

SOYLU'NUN İHBARI DELİL KABUL EDİLDİ

İddianamede, bu ihbarın delil kabul edildiği belirtilerek, “Hakkında suç örgütü kurma suçundan yakalama kaydı bulunan Sedat Peker isimli şahsın yurt dışından internet aracılığıyla yapmış olduğu paylaşımlar ve devlet yetkililerine karşı mesnetsiz iddiaları kapsamında, kamu düzeni açısından açık ve yakın tehlikelerin de ortaya çıktığının her türlü izahtan vareste olduğu, bu kapsamda şüphelinin aynı suç işleme kararı icrası kapsamında söylemleri ve paylaşımları kapsamında zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övme suçunu oluşturduğu anlaşılmaktadır” denildi.