Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi daire başkanı Yusuf Ziya Gümüşel için dua istedi

AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde bir dair başkanı, 6 yaşındaki kız çocuğunu 'evlendirdiği' ortaya çıkan Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel için dua talebinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin STK ve Muhtarlardan sorumlu Daire Başkanı Murat Müjdeci, Hiranur Vakfı ile ortaya çıkan 6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı skandalıyla ilgili vakfın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'e dua istedi.

AK Partili belediyede çalışan Müjdeci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gümüşel’in geçen hafta gözaltına alınmasının fotoğrafını paylaşarak, "Tüm kardeşlerimizi duâ etmeye dâvet ediyorum" ifadelerini kullandı. Müjdeci, "Müslüman, kardeşinin derdi ile dertlenir. Tüm kardeşlerimizi duâ etmeye dâvet ediyorum. Elbet inananların imtihanı ağır olur. Rabbim temize çıkartsın. Feraha kavuştursun. İslam düşmanlarını sevindirmesin. Allah yâr ve yardımcısı olsun" dedi.

Müjdeci, bir diğer paylaşımında da ilahiyatçı İhsan Şenocak'ı etiketledi. Müjdeci, şu ifadeleri kullandı: "Âlimlere, büyük zâtlara ve fazilet sahibi kişilere saygı göstermek gerekir. Çünkü Yüce Allah, Kur’ân-ı Kerîm’de şöyle buyurmaktadır: 'De ki, bilenlerle bilmeyenler hiç bir olur mu? Bunu ancak akıl sahipleri anlar.' (Zümer sûresi, 39/9)"

Gelen tepkiler üzerine Müjdeci paylaşımlarını sildi. 

Ne olmuştu?

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., babasının 6 yaşında iken kendisini 29 yaşındaki Kadir İstekli'yle imam nikahı kıyılarak evlendirmesi sonucu çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını anlatarak şikayetçi oldu. Delillere rağmen H.K.G.'nin şikayetiyle ilgili iki yıl boyunca dava açılmadı ve kimse gözaltına alınmadı. 30 Ekim 2022’de İstanbul Anadolu Başsavcılığı’nın iddianamesi tamamlandı. Savcı iddianamede H.K.G.’nin anne ve babasının istismara göz yumduğunu anlattı. İddianamede Kadir İstekli, tarikat lideri baba Yusuf Ziya Gümüşel ile anne Fatma Gümüşel’in zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı suçunu işlediklerini belirtildi. Üç sanığın en az 27’şer yıl hapisle cezalandırılmaları istendi. Ayrıca savcı, Kadir İstekli için cinsel saldırı suçundan da ceza talep etti.(HABER MERKEZİ)