AK Partili Güneş'ten istismar açıklaması: Münferit bir olay

AK Parti milletvekili Güneş, tarikat lideri Yusuf Ziya Gümüşel'in kızının cinsel istismara maruz kalmasıyla ilgili "Münferit olay üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışmak doğru değildir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızının 6 yaşındayken 'evlendirme' adı altında istismarına yol açması hakkında "Yaşanan olay münferit bir olaydır" ifadesini kullandı. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, TBMM'de basın toplantısı düzenleyen İsmail Güneş, 6 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğramasıyla ilgili olarak, "bu tür olayları lanetlediklerini ve asla tasvip edilemeyeceğini" vurguladı. Güneş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının konuyu takip ettiğini belirtti.

Güneş, "Olay aydınlığa çıkacaktır. Bu olay üzerinden Müslümanların veya bir siyasi partinin kötülenmesi kabul edilemez. Yaşanan olay münferit bir olaydır. Bu münferit olay üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışmak doğru değildir" diye konuştu.

Bu olayları dine dayandırmanın çok yanlış olduğunu belirten Güneş, böyle bir yaklaşımın "dini kötülemek anlamına geleceğini" söyledi. Güneş, mevcut kanunlarda bu tür girişimlerin suç olarak sayıldığını, evlilik yaş ve şartlarının açık olduğunu ifade etti. (HABER MERKEZİ)