Çocukken istismar edilen H.K.G.'nin 6 ay önceki ifadesi ortaya çıktı

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındayken dini nikahla evlendirdiği H.K.G.'nin bu yılın haziran ayında savcıya verdiği son ifade ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındayken dini nikâhla evlendirdiği kızı H.K.G.'nin bu yılın haziran ayında savcılığa verdiği son ifadesine göre, evliliği aile dışında bilenler de vardı. 

'KURAN KURSUNDAKİ HOCAMA 'EVLİYİM' DEDİM'

Independent Türkçe'den Cihan Arpacık'ın haberine göre, H.K.G., 6 ay önce savcılığa ifade vererek, 6 yaşında evlendirildiğini, bunu aile dışında da bilenlerin  olduğunu söyledi.

İfadesinde, Sapanca'da iki katlı evleri olduğunu ve oraya gittiklerinde dini nikahla evlendirildiği Kadir İstekli'nin de bir katında kaldığını anlatan H.K.G., o dönem Arifiye'de bir Kuran kursuna yazıldığını, kurstaki hocalarından birine 'evli' olduğunu söylediğini belirtti. Bu olay sonrası konunun Sapanca'da konuşulmaya başlandığını anlatan H.K.G., 13 yaşında nişan, 14 yaşında da düğün yapıldığını ifade etti. Sonrasında yaşananları da detaylı bir şekilde anlatan H.K.G., bir süre sonra evden kaçmaya çalıştığını ancak yakalandığını da dile getirdi. Sosyal medya üzerinden tanıştığı bir kadına yaşadıklarını anlattıktan sonra kadının kendisini polise başvurması konusunda cesaretlendirdiğini belirten H.K.G., bu süreçte delil toplamak adına ses kayıtları aldığını söyledi. 

İfadesinde H.K.G., "Bu kişiler benim eğitim hakkımı elimden aldılar, hayatımın bir kısmını aldılar, adalet yerini bulsun istiyorum. Yaşadıklarımın bedeli olsun istiyorum. Ben Kadir İstekli, babamdan ve annemden şikayetçiyim" diye konuştu.