6 yaşındaki çocuğa istismara takipsizlik veren savcıya inceleme

HSK, Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G'yi 6 yaşındayken 'evlendirmesi' ile ilgili istismar soruşturmasında takipsizlik kararı veren savcı hakkında inceleme başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İstanbul'da İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G'yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki tarikat üyesiyle 'evlendirmesi' istismarına ilişkin soruşturmayı yürüten ve kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar veren savcı hakkında inceleme başlattı.

DHA'nın haberine göre Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarına yönelik hukuka aykırı olarak kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiği öne sürülen, daha önce kapatılan Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görev yapan ve halen İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görevli savcı hakkında HSK'ye inceleme izni verdi.

İzin sonrası savcı hakkında HSK 1'inci Dairesi'nce inceleme başlatılarak müfettiş görevlendirildiği öğrenildi.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G. babasının kendisini, "6 yaşındayken imam nikâhıyla evlendirdiğini, çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını" anlatarak şikâyetçi olmuştu. Gazeteci Timur Soykan'ın ortaya çıkardığı olayla ilgili H.K.G. ifadesinde, cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlatmıştı. (HABER MERKEZİ)