Samandağ'da CHP’li belediye başkanı ile CHP ilçe başkanı arasında gerginlik

Samandağ’da enkaz molozlarına karşı başlatılan nöbete jandarma müdahale etti, 20’yi aşkın kişi gözaltına alındı. Belediye başkanı ile CHP ilçe başkanı arasında gerginlik yaşandığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Depremin üzerinden iki aya yakın bir zaman geçti. Hala birçok yerde enkazlar dururken, bilinçsizce kaldırılan enkazlar ise depremzedelerin çadır alanlarına ve su kaynaklarına yakın yerlere dökülüyor.

Hatay’ın Samandağ ilçesi Deniz Mahallesi Uzunbağ köyü ve Yeşilköy’e moloz dökülmesine karşı çıkan ve yaşam nöbeti başlatan Samandağlılar ile ekoloji mücadelesi yürüten 20’yi aşkın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan eylemciler, ifadeleri alınmak üzere Samandağ İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Jandarma Komutanlığı önünde gözaltına alınanların aileleri ve yaşam hakkı savunucularının bekleyişi sürüyor.

Gözaltına alınanların avukatlarının 20.30 sularında Jandarma Komutanlığı'na giderek, müvekkilleriyle görüşmeye çalıştıkları ancak engellendikleri öğrenildi. Avukatların ısrarı ve diretmesiyle daha sonra içeriye alındıkları belirtildi.

SU VE YAŞAM KAYNAKLARINA MOLOZ

Jandarma önünde gözaltındaki arkadaşlarını bekleyen adını vermek istemeyen bir Samandağlı, moloz dökülmek istenen alanın yaşam alanları, tarım arazileri, su kaynaklarına yakın olması nedeniyle durumu protesto ettiklerini söyledi. Samandağ Deniz Mahallesi'nde dün gerçekleşen eylemden sonra Uzunbağ ve Yeşilköy’de eylem yapıldığını bu sabah da yaşam nöbeti başlatıldığını vurgulayan Samandağlı şunları anlattı: “Deniz Mahallesi'nde bir yaşam nöbeti başladı. Aynı şekilde bugün Uzunbağ ve Yeşilköy’de de yaşam nöbeti başladı. Uzunbağ’da da Yeşilköy’de de çok fazla jandarma vardı. Uzunbağ’da müdahale edilmedi. Yeşilköy’de açıklama yapan, asbeste tepki gösteren halka jandarma biber gazıyla müdahale etmeye başladı. İtip kaktılar, fenalaşan, yere düşenler oldu. Sonra sürükleyerek, saçlardan çekiştirerek gözaltına almaya başladılar.”

İFADE İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Gözaltına alınanlar Yeşilköy’de bir araçta bekletildi. Daha sonra alınanlardan bazıları işlem yapılmadan bırakılırken, 20’yi aşkın kişi önce sağlık kontrolü için Samandağ Devlet Hastanesi’ne ardından da İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Gözaltına alınanların ifadeleri hala alma işlemi hala sürüyor.

BELEDİYE BAŞKANI İLE İLÇE BAŞKANI ARASINDA GERGİNLİK İDDİASI

Öte yandan Samandağ Belediyesi'nin bir çalışanının verdiği bilgiye göre, ilçede sulak alan olan bir bölge Belediye Başkanı Refik Eryılmaz tarafından beton dökülerek, çöp atma yeri yapıldı. Buna karşı çıkan Samandağ CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı, iki tane muhtarı yanına alarak, iş makinesiyle beton dökülen alanı kaldırttı. Belediye Başkanı'nın Abacı'ya sinirlenerek, CHP Genel Merkezi'ne şikâyet ettiği, "Ya onu görevden alın ya da ben istifa edeceğim" dediği iddia edildi.

 

 

Etiketler deprem moloz samandağ