Rusya'nın enerji şirketi Finlandiya'da nükleer santral projesine devam edecek

Rusya devletine ait Rosatom şirketi, Finlandiya'da inşa etmeyi planladıkları Hanhikivi nükleer santral projesine devam edeceklerini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya devletinin nükleer enerji şirketi Rosatom, Finlandiya hükümeti ile imzaladıkları anlaşmalar çerçevesinde, ülkenin kuzeyinde inşa edilmek istenen nükleer reaktör projesine devam edeceklerini açıkladı.

Rosatom'un Finlandiya'daki faaliyetlerinden sorumlu RAOS Project, Reuters haber ajansına bugün gönderdiği bir e-mailde, “Rasatom ve RAOS Project, imzalanan anlaşmalar çerçevesinde, Hanhikivi nükleer reaktör projesine ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edecektir” dedi.

FİNLANDİYA EKONOMİ BAKANI 'İMKANSIZ' DEMİŞTİ

Finlandiya hükümeti, Hanhikivi nükleer reaktör projesini 2013 yılında onaylamış, ancak inşaat lisansının gecikmesi nedeniyle proje daha hayata geçirilmemişti. Finlandiya hükümetinin lisansı bu yaz itibarıyla vermesi ve inşaatın gelecek sene başlaması planlanıyordu. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sonrası, Finlandiya Ekonomi Bakanı Mika Lintila ülkesinin proje için onay vermesinin “imkansız” olduğunu söylemişti.

TREN SEFERLERİ DE KISA SÜRELİ ASKIYA ALINMIŞTI

Finlandiya ve Rusya arasında ulaşım seferleri de kısa süreliğine askıya alınmıştı. Helsinki ile Saint Petersburg arasındaki seferler 30 Mart'ta yeniden başlatılmıştı. VR Group, İngiltere hükümeti tarafından Rus demiryollarına uygulanan yaptırımlar sonucunda hizmeti durdurduğunu açıklamış, ancak daha sonra yaptırımların VR Group'un sözleşmeleri için geçerli olmadığını belirtmişti. (DIŞ HABERLER)