Finlandiya, 46 milyon dolar değerindeki Rus sanat eserlerine el koydu

Finlandiya'nın, Rusya sınırında 46 milyon dolar değerindeki Rus sanat eserlerine el koyduğu ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Finlandiya'nın, Rusya sınırında 46 milyon dolar değerindeki Rus sanat eserlerine el koyduğu bildirildi. Fin Gümrük Muhafaza Birimi Direktörü Sami Rakshit, gümrük yetkililerinin, tablo ve heykellerden oluşan sanat eserlerinin Rusya'ya geçişini Vaalimaa sınırında durdurduğunu açıkladı.

CNN'in haberine göre, Rakshit, 46 milyon dolar değerindeki Rus sanat eserlerine, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı operasyon nedeniyle uyguladığı yaptırımlar gerekçe gösterilerek el konulduğunu söyledi.

Eserlerin, İtalya ve Japonya'daki uluslararası sergilerde yer aldıktan sonra Finlandiya üzerinden tekrar Rusya'ya götürülmek istendiğini belirten Rakshit, nakliyeyle ilgili soruşturma açıldığı bilgisini verdi.

Bu arada Fin Gümrük Muhafaza Birimi, sanat eserlerinin değeri, karakteri ve güvenliği göz önüne alınarak saklandığını kaydetti.

Öte yandan, Kırım Parlamentosu Üyesi Sergey Tsekov, Rus medyasına yaptığı açıklamada, Finlandiya'nın sanat eserlerine el koymasının yasa dışı olduğunu söyledi.

Tsekov, Finlandiya'nın söz konusu eylemiyle "hırsızlık" yaptığını ifade etti.

Sadece AB ve NATO'nun değil tüm Avrupa'nın çıldırmış gibi göründüğünü belirten Tsekov, Rusya'ya ait olan eserlerin Rus müzesine dönüşüne izin verilmediğine dikkati çekti.