Rusya: Wagner, Bahmut’ta Ukrayna birliklerini batıya itmek için muharebeyi sürdürüyor

Rusya Savunma Bakanlığı, Wagner şirketine bağlı paralı askerlerin, Bahmut kentinde Ukrayna ordusunu geriletmek için saldırılarının devam ettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus güvenlik şirketi Wagner'e bağlı paralı askerlerin Bahmut şehrinde Ukrayna ordusunu şehrin batı eteklerine itmek için savaşmayı sürdürdüğünü söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İgor Konaşenkov, Rus ordusunun Ukrayna’da savaştaki eylemlerine ilişkin açıklama yaptı.

Kupyansk istikametinde batı birliklerinin hava ve topçu saldırıları ile Harkiv bölgesindeki Ukrayna birliklerinin vurulduğunu belirten Konaşenkov, burada Polonya üretimi “Krab” kundağı motorlu topçu sistemini imha ettiklerini ifade etti.

Rus güvenlik şirketi Wagner’e bağlı paralı askerin eylemlerine de değinen Konaşenkov, "Donetsk yönündeki çatışmalarda ana çabalar Artyömovsk (Bahmut) bölgesinde yoğunlaşmıştı. Wagner saldırı müfrezeleri Artyömovsk'un orta kesimlerindeki mahalleleri ele geçirmek ve düşmanı şehrin batı eteklerine itmek için muharebeye devam etti. Kanatlarda saldırı müfrezelerinin eylemleri, hava indirme birlikleri tarafından destekleniyor" değerlendirmesini yaptı.

İgor Konaşenkov, bugüne kadar Ukrayna’ya ait 406 uçak, 228 helikopter, 3 bin 736 insansız hava aracı, 415 hava savunma füze sistemi, 8 bin 626 tank ve zırhlı araç, 1079 çok namlulu roketatar, 4 bin 563 obüs ve havan topu, 9 bin 426 özel askeri aracın imha edildiğini sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Rusya Ukrayna Wagner