Wagner: Rusya mühimmat vermezse, Bahmut’taki pozisyonu tehlikede

Rus paralı asker grubu Wagner, Rusya’nın ‘söz verdiği mühimmatı sağlamaması durumunda Rusya’nın Bahmut’taki pozisyonunun tehlikede olduğunu’ söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya-Ukrayna savaşı, Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki Bahmut şehrinde şiddetlenen çatışmalarla devam ediyor. Rus paralı asker grubu Wagner’den yapılan bir açıklamaya göre, "Rusya, Wagner'e şubat ayında söz verdiği mühimmatı sağlamazsa, bölgedeki pozisyonu tehlikeye girecek."

‘BÜROKRASİ Mİ İHANET Mİ ANLAMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Reuters’ın haberine göre, Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin, ‘Rusya’nın Wagner’e söz verdiği mühimmatı sağlamaması durumunda Rusya’nın Bahmut çevresindeki pozisyonunun tehlikede olduğunu’ söyledi. Prigojin, ‘Moskova’nın şubat ayında söz verdiği mühimmatı vermemesi halinde Rusya’nın Bahmut yakınlarındaki cephe hattının çökeceğini’ kaydederek “Şimdilik sebebi anlamaya çalışıyoruz: Yalnızca bürokrasi mi yoksa ihanet mi?” dedi.

Ukraynalı askeri yetkililer ve analistler de Bahmut’un güneyindeki Vuhledar kasabası yakınlarında Ukrayna’ya karşı savaşan 155. Tugay’ın liderlerinin ‘ciddi kayıplar yaşadıktan sonra saldırı emirlerine karşı geldiğini’ iddia etti. 

RUSYA SAVUNMA BAKANI MARİUPOL'Ü ZİYARET ETTİ

Öte yandan, Rusya Savunma Bakanlığı, bugün bir açıklama yaparak Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Ukrayna'nın doğusundaki Mariupol kentini ziyaret ettiğini duyurdu. Mariupol, aylarca kuşatma altında tutulduktan sonra Mayıs 2022'de Rusya'nın kontrolüne geçmişti. 

RUSYA: AZOV TABURU’NUN KOMUTA MERKEZİNİ VURDUK

Rusya Savunma Bakanlığı, 6 Mart’ta da bir açıklama yaparak Rusya güçlerinin Ukrayna’nın güneyindeki Zaporijya bölgesinde konuşlu Azov Taburu’nun komuta merkezini vurduklarını ileri sürdü. Bakanlık saldırının detayları hakkında bilgi paylaşmazken Reuters bakanlık açıklamasını bağımsız kaynaklardan teyit edemediğini yazdı. 

Öte yandan, Zaporijya’da bir apartmana füze isabet etmesi sonrası yaşanan can kayıpları hakkında bilgi veren Ukrayna, enkaz altında bir kadının cesedinin daha bulunması sonrası ölü sayısının 4 Mart itibariyle 11’e yükseldiğini açıkladı. 

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi de Rusya’nın Ukrayna’nın güneyindeki Herson’daki bir köye havan mermisi ile gerçekleştirdiği saldırı sonrası bir kadın ve iki çocuğun hayatını kaybettiğini kaydetti. (DIŞ HABERLER)