Rusya, Kırım'dan çekilen askerlerinin görüntülerini paylaştı

Ukrayna krizinde kısmi bir yatışma gözlemlenirken, Rusya Savunma Bakanlığı Kırım'daki askerlerin tatbikatlar sonrasında çekildiği belirtilen görüntüleri paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna yakınlarındaki tatbikatlarının sona erdiğini ve bazı askerlerin üslerine dönmeye başladığını açıklayan Rusya, çekilen askerlerin geri döndüğü görüntüleri yayınladı. Rusya Savunma Bakanlığı, askerlerin ve askeri ekipmanın tatbikatlar sonrasında Kırım Köprüsü'nden geçerek çekildiği belirtilen görüntüleri paylaştı.

ABD VE NATO 'KANIT' İSTEMİŞTİ

Rusya dün, Batılı güçlerin Ukrayna işgaline hazırlık olarak yığıldığını iddia ettiği askerlerin tatbikatların tamamlanması sonrasında çekilmeye başladığını açıklamıştı. ABD, NATO ve Ukrayna ise henüz bu açıklamaya kanıt göremediklerini savunmuştu.

UKRAYNA'DAN 16 ŞUBAT AÇIKLAMASI: BEKLENMEDİK BİR DURUM

Öte yandan, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov da Batılı güçlerin 'Rus işgalinin başlayacağı tarih' olarak ortaya attığı 16 Şubat vesilesiyle bir açıklama yaptı. Reznikov, bugün yapılan tehdit değerlendirmelerinde 'beklenmedik bir şey' görünmediğini ve durumun önceski değerlendirmelerle tutarlı olduğunu söyledi.

BELARUS ASKERİ ATAŞESİ UKRAYNA'NIN TATBİKATINA KATILACAK

Ukrayna güçlerinin ülke çapındaki tatbikatlarının devam ettiğini söyleyen Reznikov'un, "Belarus'un askeri ataşesi de tatbikatlara katılacak" açıklaması dikkat çekti. Belarus, Batılı ülkelerin işgal ısrarına rağmen, komşusu Ukrayna'ya 'kendi topraklarından bir tehdit gelmeyeceği' yönünde güvence vermişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Rusya Kırım Ukrayna