Joe Biden: Rus askerlerinin çekilmeye başladığını henüz doğrulamadık

Ukrayna sınırındaki Rus askerlerinin çekilmeye başladığını doğrulayamadıklarını söyleyen ABD Başkanı Biden, "Putin ile diplomasiye devam için mutabık kaldık, diplomatik çabalar devam edecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada Rusya'yla yaşanan Ukrayna gerilimi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sputnik'in haberine göre, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının hâlâ ihtimaller dahilinde olduğunu iddia eden Joe Biden, "Rus askerlerinin çekilmeye başladığını henüz doğrulamadık" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yüksek düzeyli diplomasiye hazır olduğunu söylediğini dile getiren Biden, "Washington'un hem NATO hem de Rusya için eşit şekilde uygulanabilir yeni bir silah kontrol önlemlerini" önerdiğini belirtti.

Biden, "Başlangıcından beri söyledim, ABD her türlü olasılığa hazır. Putin ile diplomasiye devam için mutabık kaldık, diplomatik çabalarımız devam edecek. Rusya halkı bizim düşmanımız değil" dedi.

Rusya'nın Ukrayna saldırması halinde uzun vadeli yaptırımlarla yanıt vereceklerini söyleyen Biden, "Rusya saldırırsa, bu onların seçimi olacak. Saldırının Rusya için bedeli yüksek olacak. İşgale uzun vadeli yaptırımlarla karşılık vereceğiz. NATO topraklarını tüm gücümüzle koruyacağız" ifadelerini kullandı.